Translate ¬Ľ

Anthony’s verhaal over de Summer university in Napoli

Van de zomer zijn er meerdere mensen op een geweldige zomer vakantie, Summer University (SU), geweest bij een AEGEE-local in Europa. Een iemand daarvan is Anthony! Nadat hij in Amsterdam, samen met Enschede, een geweldige SU van twee weken had neergezet in Nederland was hij klaar om lekker zelf op vakantie te gaan in Napoli. Lees hier hoe hij het heeft gehad!

Geschreven door Anthony Boelhouwers

Deze zomer heb ik deelgenomen aan de SU in Napoli Itali√ę. Dit was een nieuwe ervaring voor mij aangezien ik nog nooit alleen op reis ben geweest. In het begin was ik ook best nerveus hoe alles zou verlopen. Toen ik aankwam was dat gevoel echter al snel weg. Ik werd met een warm welkom ontvangen en kwam gelijk in gesprek met AEGEE leden vanuit heel Europa. Ik had niet verwacht dat iedereen zo open zou zijn aangezien niemand elkaar kent.

Op de SU waren er veel evenementen. Bijvoorbeeld workshops over verschillende onderwerpen zoals: Wat is AEGEE, mental health en een workshop waarbij we tussen de bijen liepen (ja‚Ķ dat was nogal wat). Naast workshops bezochten we prachtige locaties zoals Pompe√Į en Procida. En natuurlijk kunnen feesten niet ontbreken. Elke avond had wel iets speciaals. Zoals bijvoorbeeld een beach party, een toga party en de bekende European night. De gehele dag door ben je bezig met activiteiten. Hierdoor leer je je mede SU-participants goed kennen. Ik heb door de SU vele Europese connecties gemaakt en er zijn zelfs al plannen gemaakt om elkaar weer te zien.

Ook moet ik zeggen dat de SU organisers alles erg goed hebben geregeld. Het maken van het eten, het vervoer en de dagplanning waren goed voorbereid en duidelijk. Ook waren de organisers ook onder ons. Een compliment aan hun dus!

Als ik de SU moest samenvatten is het een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten in een land waar je misschien wel of niet bent geweest. Je leert de stad (steden) beter kennen door de activiteiten. Als laatste leer je ook jezelf beter kennen. Ik raad het zeker aan om tenminste 1 keer aan een SU deel te nemen om deze ervaring mee te maken.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je ge√Įnteresseerd bent in een re√ľnistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie