Translate ┬╗

Anne in Europa: van Amsterdam naar Nijmegen!

De afgelopen paar jaar is mij vaak gevraagd wat ik het mooiste aan AEGEE vind. Er zijn natuurlijk heel veel dingen die ik dan zou kunnen noemen, maar het allermooiste vind ik toch wel dat waar je ook komt in Europa, er altijd wel een AEGEE local in de buurt is. Ook in het verre verre verre oosten waar ik mij op dit moment bevind: Nijmegen. 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in de Brasil bar ben geweest, dus hoog tijd voor een teken van leven!

Bijna negen maanden geleden vertrok ik uit Amsterdam. Eerst een paar maanden naar het noorden van Denemarken om daar stage te lopen, daarna heb ik tijdens de Lock down bij mijn ouders in Brabant gezeten, en nu ben ik dus naar Nijmegen verhuisd. 

Doordat ik niet meer in Amsterdam woon ben ik nu niet meer actief bij AEGEE-Amsterdam, maar dat betekend absoluut niet dat ik AEGEE helemaal los heb kunnen laten. Het tegenovergestelde is zelfs het geval. 

Hoewel ik AEGEE-Amsterdam heel erg mis, voelde ik mij bij AEGEE-Nijmegen meteen goed op mijn plek. Zo goed zelfs dat ik vrijwel meteen besloot om een bestuursjaar te doen. Komend jaar zal ik de External Affairs Officer zijn van het XXXVe bestuur van AEGEE-Nijmegen, Aera! Naast mijn bestuurstaken ben ik ook begonnen aan de pre-master Environment and Society Studies aan de Radboud Universiteit. 

Ik woon nu precies drie maanden in Nijmegen, en er zijn een paar dingen waar ik erg aan heb moeten wennen. Zo zijn er hier bijvoorbeeld geen trams en metroÔÇÖs, (Maar dat maakt eigenlijk niet zo veel uit, alles is hier namelijk dichtbij) Ook zijn er hier geen grachten en drinken ze Bavaria bier. Hoewel er grote verschillen zijn tussen Nijmegen en Amsterdam, is er ook een hele belangrijke overeenkomst: In allebei de steden is AEGEE in hetzelfde jaar opgericht. Dus net zoals AEGEE-Amsterdam, viert AEGEE-Nijmegen komend jaar haar 7e lustrum!┬á

Ik ben jullie zeker niet vergeten en ik beloof dat ik binnenkort weer een keer kom shinen in de Brasil!

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie