Translate »

Anna’s leesvoer

Anna heeft een heel interessant leven ten tijde van coroon. Op de valreep voor deze meid de functie voor het schrijven van de blog over gaat nemen heeft ze nog zelf een kek levensverhaal uit haar mauw geschud! Mocht je toch niks te doen hebben, ga even lekker door deze lijst heen. Misschien leer je er zelfs wat van.

 

Geschreven door Anna de Boer

 

Hallo Allemaal,

 

Net als iedereen in het tijdperk des Coroon, ben ik ook de hele dag bezig om te doen alsof ik nog een interessant leven heb, en niet voor de zesde keer Gilmore Girls aan het kijken ben. Maar mocht ik nou toevallig wel zin hebben in wat anders, dan zijn boeken toch echt wel mn ding. Je zou me kunnen omschrijven als een echte bibliofiel, en librocubicularist (oeh, moeilijke woorden, komt door m’n studie). Dit houdt min of meer in dat ik meer boeken koop dan ik kan lezen, want je hebt nooit genoeg boeken, en dat ik graag lees in bed. Daarom leek het mij wel toepasselijk om een leeslijstje op te stellen waarmee je deze zware tijden doorkomt. Uiteraard zijn de titels geciteerd in MLA style, zo het een echte literatuurstudent behoort, en zijn ze voor zien van een zeer accurate omschrijving.

 

Aciman, André. Enigma Variations. 2018. Print.

Pagina’s: 266

Genre: Moderne Fictie, LHBT+

De hete boeketroman over een meubelmaker waarvan je nooit wist dat je hem wilde, van de schrijver van Call Me by Your Name. Ik heb het boek nog niet uit dus meer kan ik er niet echt over zeggen.

 

Black, Holly. The Darkest Part of the Forest. 2015. Print.

Pagina’s: 336

Genre: Young Adult, LHBT+

Sneeuwwitje, maar dan cool, modern, en progressief.

 

Fleming, Ian. Casino Royale. 1953. Print.

Pagina’s: 181

Genre: Mystery, Klassiekers

Voor als je wil zeggen dat “het boek beter was dan de film”, en je van uitgebreide omschrijvingen van eten houdt.

 

Maas, Sarah J. A Court of Thorns and Roses. 2015. Print.

Pagina’s: 419

Genre: Fantasy, Young Adult

Belle en het beest met feeën, but make it sexy en beter klinkend dan deze uitleg.

 

Miller, Madeline. The Song of Achilles. 2017. Print.

Pagina’s: 352

Genre: Griekse Mythologie, LHBT+

Twee griekse dudes worden opgevoed door een paard en krijgen een bromance, maar de moeder van Achilles is no homo. Ondertussen is er fittie met Troje.

 

Saint-Exupéry, Antoine , de. The Little Prince. 1943. Print.

Pagina’s: 39

Genre: Kiderliteratuur, Klassiekers

Een Alien prins wordt boos op een bloem en reist het heelal door om een gestrande piloot lammetjes te dwingen lammetjes voor hem te tekenen. Maar dan schattig.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie