Translate »

AEGEE-Europe

AEGEE-Europe

Wat is AEGEE-Europe?

AEGEE-Amsterdam is deel van de grootste interdisciplinaire studentenorganisatie in Europa: Assocation des États Généraux des Étudiants de l’Europe (AEGEE). De overkoepelende organisatie heet AEGEE-Europe. Door heel Europa bestaan er rond 160 lokale vestigingen (locals). Elke local organiseert minstens één internationaal evenement per jaar, waar AEGEE-leden uit heel Europa zich voor kunnen opgeven. Opgericht in 1985 in Parijs, is AEGEE momenteel uitgegroeid tot een netwerk van 13.000 vrienden in rond 40 landen, een netwerk dat open staat voor studenten en jeugd van alle faculteiten en disciplines.

Reizen met AEGEE

Naast de vele reisjes die wij met AEGEE-Amsterdam maken, valt er nog veel meer te bereizen en te beleven binnen AEGEE. Van zomeravonturen vol feestjes tot thematische conferenties (meestal ook vol feestjes), er is voor ieder wat! Naast de meest belangrijke evenementen waarbij AEGEE’ers uit alle locals samenkomen (de ‘Agora’ en de ‘European Planning Meeting’ (EPM)) zijn de Summer Universities (SU’s) enorm populair. Als lid van AEGEE kun je elk jaar uit rond 60 door AEGEE locals georganiseerde zomervakanties (SUs) kiezen; gedurende 2 weken zul je genieten van 20-35 nieuwe internationale vrienden, lokale cultuur en andere thema’s, en heel veel feestjes! Er zijn echter het hele jaar door Europese evenementen binnen AEGEE, verspreid over heel Europa.

Als lid van AEGEE-Amsterdam kun je naar leuke evenementen zoals New Year Events, Thematische Events rond een bepaalde viering of thema, training/ netwerk evenementen, en nog veel meer.

Hoe werkt AEGEE-Europe?

AEGEE is een netwerk met meer dan 10.000 leden, ontzettend veel evenementen en projecten. Maar hoe wordt dit allemaal gecoördineerd? Hieronder zijn de belangrijkste aspecten kort uitgelicht.

Comité Directeur

Het dagelijkse bestuur van AEGEE-Europe heet het Comité Directeur (CD). Het CD bestaat uit zeven leden van AEGEE die gekozen worden tijdens de Agora (de Europese algemene ledenvergadering). Zij wonen een jaar lang in het ‘CD huis’ in Brussel en zetten zich full-time in voor AEGEE. Zie hieronder het CD 2021-2022:

Committees & Commissions

Het CD wordt ondersteund door een aantal zogenaamde committees en commissions. Een belangrijke commission is de Network Commission (NetCom), die de communicatie met alle locals onderhoudt.

Working Groups, Project Groups & Interest Groups

Elke drie jaar wordt een Strategisch Plan voor AEGEE opgesteld met zogenaamde Focus Areas. Dit zijn thematische focusgebieden waar AEGEE zich de komende drie jaar op concentreert. Voor elke Focus Area bestaat er een bijbehorende Working Group die het Strategisch Plan promoot en ermee aan de slag gaat. Ieder lid van AEGEE kan zich aanmelden voor een Working Group. Van 2020 – 2023 gelden de volgende Focus Areas en Working Groups:

Naast de Working Groups bestaan er ook nog project Groups en Interest Groups. Project Groups draaien om een bepaald project dat binnen AEGEE is ontstaan. Het meest succesvolle project van AEGEE zijn de Summer Universities. Interest Groups zijn groepen van AEGEE leden die geïnteresseerd zijn in een bepaald thema zoals cultuur, duurzaamheid of politiek.

Overzicht van AEGEE’s structuur:


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2023 | Created by WebCie