Translate »

Besturen

Overzicht van alle besturen

Próxima

Wij zijn Próxima, het 38e bestuur der AEGEE-Amsterdam. Próxima is Spaans voor \"volgende\" en de \"a\" representeert de vrouwelijke vorm van dit woord omdat ons bestuur natuurlijk uit 6 dames bestaat. Wij zijn het volgende hoofdstuk van AEGEE-Amsterdam en gaan het dan ook net wat anders aanpakken met onze 2 full-timers en 4 part-timers. Desondanks of juist dankzij deze samenstelling weten wij zeker dat dit een geweldig jaar gaat worden. Hasta la próxima!

Voorzitter:
Vere de Bruijn

Commissies:
ActCie, IntroCie, EventCie, SolCie


Studie: Pedagogische wetenschappen

Vere wordt dit jaar de voorzitter van het 38ste bestuur van Amsterdam.
En voor zo een serieuze functie is Vere overduidelijk geschikt.
Na al 5 jaar lang heel serieus te hebben gestudeerd werd het weleens tijd voor verandering. Dus waarom zou je dan niet een bestuursjaar gaan doen bij de leukste vereniging van Amsterdam. Bij Vere kan je altijd gezellig samen even als kinderen rondrennen om daarna weer verder te gaan met de serieuze verandering. Daarnaast staat ze ook altijd klaar voor je en helpt ze je wanneer dat nodig is. Of het nou advies voor een outfit, omdat je even lichtelijk stikt of omdat je fietst moet worden weggebracht. Mama Vere staat altijd voor je klaar. Hiernaast wordt Vere een van de 2 fulltimers van Próxima. En met deze topper aan het hoofd moet het helemaal goedkomen.

Secretaris en Vicevoorzitter:
Hannah Horsch

Commissies:
PRCie, FeestCie, EuropaCie, Reunisten


Studie: Antropologie

Hannah was al in een heel vroeg stadium erover uit dat ze heel graag een bestuursjaar wilde gaan doen. Maandenlang leek het alsof het een bestuur van 2 mensen zou worden, maar gelukkig kwamen daar nog 2 meiden bij. Dit resulteerde natuurlijk in een prachtig bestuur van 6 vrouwen. Ik heb onwijs veel vertrouwen in Hannah, die secretaris (+ sexytaris) taken gaan helemaal goedkomen. Als je iemand enthousiast huppelend ziet rondlopen, is er een hele grote kans dat het Hannah is. Zeker als ze ook nog eens praat over hoe leuk AEGEE is en hoe gezellig de leden zijn. Zij kan dit zeker goed gaan gebruiken om potentiële leden enthousiast te maken over deze vereniging. Ik denk dat zij dit zeker gaat doorzetten in haar bestuursjaar om zo ook potentiële leden enthousiast te maken over de vereniging.

Penningmeester:
Lotte Muis

Commissies:
KookCie, Genootschappen, GalaCie


Studie: European Studies

Lotte is dit jaar onze penningmeester. Na wat getwijfel heeft ze er met groot genoegen van de rest van Próxima toch voor gekozen deze eervolle taak op zich te nemen. Deze sociale wetenschapper schrikt zeker niet weg van een aantal getallen en excelsheets en zal het dan ook fantastisch gaan doen als 38e penningmeester van AEGEE-Amsterdam. Lotte is zeker niet op d\\\'r mond gevallen en heeft altijd wel een woordje of een ongepaste grap klaar. Ook schuwt ze niet weg van een goed feestje en zal regelmatig de laatste op de dansvloer zijn. Daarnaast is ons energiebommetje ook een heel lieve en zorgzame meid die altijd bereid is haar tijd en energie te geven aan wie dat nodig heeft. Maar pas op, kom niet al te dichtbij, ze kan bijten!

Coördinator Europa:
Kris Brands

Commissies:
ELWCie, CommerCie, SkiCie


Studie: Interdisciplinaire sociale wetenschappen

We kennen Kris Brands allemaal als een van de grappigste AEGEEers, en als je een geit hoort dan weet je dat Kris Anna Maria Brands eraan komt hoor. Als je een Belg hoort is het waarschijnlijk ook Kris, want Ruben, de Belg, kan niet eens zo goed K3 praten als dat Kris dat kan. Ze spreekt ook meer Spaans dan Engels en haalt erg graag de bami uit de soep. En die bami wordt dan ook uit de soep gehaald. Deze meid is niet te stoppen, ook al zou ze wel moeten, dan nog staat ze de hele nacht te dansen en kutstreken uit te halen. Deze powervrouw wil je aan je goede kant houden, want ik weet toevallig dat ze vrijwillig opstaat om 6 uur om die biceps te trainen, dus hoewel het halve bestuur uit de kast is, wordt Kris zelf de kast. Vul dus op tijd je datumprikkers en lettucemeets in, anders pakt ze je hoor. Deze meid heeft een hartje van goud en is dan ook het zonnestraaltje binnen het 38e bestuur, waarvan zij nu Europa coordinator is en lekker met het CD en Brussel mag dealen.

Coördinator Intern:
Madelief Verweij

Commissies:
LiftCie, RedactCie, BorrelCie


Studie: Politicologie

Madelief is dit jaar onze Coördinator Intern. Dat klinkt heel serieus, maar houdt voornamelijk in dat ze pret mag maken als coördinator in veel commissies. In tegenstelling tot het \\\"lief\\\"-gedeelte van haar naam, is Mads meer bad girl dan je denkt. Achter haar kalme, beheerste en (geef toe) knappe verschijning schuilt een wildebras die niet vies is van een feestje of een knotsgek avontuur. Hoe kan het ook anders, want Madelief is een rasechte AEGEE-Amsterdam baby met niet één maar twee (!) AEGEE-Amsterdam reünisten als ouders! Hierdoor is haar hart voor AEGEE, Amsterdam en Europa er met de paplepel ingegoten. Niet zo gek dus ook dat Madelief naast haar part-time bestuursjaar doorgaat met haar Bachelor Politicologie aan de UvA. Moraal van het verhaal: niemand ademt AEGEE-Amsterdam meer dan onze Mads en met haar als bestuurslid gaat dit een onvergetelijk jaar worden. Om af te sluiten in haar woorden: Who run the world?! AEGEE (Girls)!

Coördinator PR:
Femke van der Meulen

Commissies:
PRCie, WebCie, EerstejaarsCie, Merchandise


Studie: Persuasive Communication

Femke is onze PR Coördinator. PR staat voor Public Relations, maar in het geval van Femke staat het ook voor PromotieRaket. Hoe Femke namelijk de promotie en social media aanpakt, dat is niet te missen. Voor het eerst sinds tijden is deze functie aanwezig in het bestuur en daar zijn we allemaal natuurlijk enorm blij mee. We zijn blij dat deze functie er is, maar we zijn nog blijer met Femke! Femke is een parttimer, maar denkt en handelt als een fulltimer in hart en nieren. Femke heeft een passie voor brassen, dus hou je spullen goed in de gaten. Vooral vervoermiddelen blijken gewild te zijn. Zo steelt ze een boot en vervoert ze deze in een trein… go Femke.
Je kan deze dame ook herkennen aan haar beeldige outfits die altijd on point zijn. Van glitters tot lijkend op een motorbende, onze styliste Femke rockt het allemaal.
Naast de beauty heeft ze ook nog eens de brains, want deze dame haalt daadwerkelijk alles cum laude. Een 8 is voor haar pas een voldoende en dat geldt ook voor haar bestuurstaken.
Ze is een schat van een mens, danst alsof haar leven ervan afhangt en is een echte perfectionist. Al deze dingen samen maken Femke een prachtmens van binnen en van buiten die ideaal binnen dit bestuur past!

Hestia

Het XXXVIIe bestuur van AEGEE-Amsterdam: Hestia.

Voorzitter:
Simon van den Broek

Commissies:
RedactCie, IntroCie, ActCie, Genootschappen, SUCie


Studie: Rechten

Simon is dit jaar onze voorzitter. Na een heel serieus appje naar de solcie vorig jaar waarin hij liet blijken geïnteresseerd te zijn in het doen van een bestuursjaar werd al duidelijk dat hij erg geschikt was om het zooitje ongeregeld dat AEGEE-Amsterdam is te leiden. Simon doet altijd alsof hij heel serieus is, maar stiekem is hij dat vaak helemaal niet. Verder heeft Simon ook nog een 2e naam; Boris. Deze naam is tot stand gekomen nadat hij Sofie wilde pranken met een niet erg smaakvolle grap, maar waar hij natuurlijk zelf heel hard om moest lachen. Door deze prank heet nu zijn bestuurstelefoon Boris en ook wanneer Simon in zijn bestuursrol zit, wordt hij vaak aangesproken als Boris.

Secretaris:
Sofie Hament

Commissies:
FeestCie, ZeilCie, EerstejaarsCie


Studie: Psychobiologie

Sofie is dit jaar onze secretaris. Deze meid is zonder twijfel het meest punctueel van het hele bestuur. Ze heeft altijd haar taken gedaan en gaat tot grote lengtes om te voorkomen dat ze te laat komt op afspraken. Al wil ze deze nog wel eens tegelijkertijd plannen…. Dus eventuele dates zijn gewaarschuwd! Ook het verzorgen van de kantoorplanten gaat nog niet zo goed. Onder haar bewind zijn de meeste nu wel gestorven, maar gelukkig hebben enkele behulpzame leden deze taak van haar overgenomen.
Sofie heeft verder een grote voorliefde voor Taylor Swift, waar ze uren naar kan luisteren en als een fervent zeiler is zij heel erg blij met haar zeilcommissie met ze dit jaar weer een heel leuk zeilweekend gaat neerzetten. Dus koop vooral wat shotjes sourz of tequila voor haar en geniet van al haar dronken verhalen!

Penningmeester:
Kim Lenzen

Commissies:
EventCie, MediaCie, SkiCie, GalaCie, Merchandise


Studie: Logistics Engineering

Kim is de eerste vrouwelijke penningmeester in 4 jaar en ze komt uit Lelydorp. Al hebben die twee natuurlijk niet noodzakelijkerwijze wat met elkaar te maken. Kim is een kei in uitstellen, maar zorgt er wel voor dat alles precies op het juiste moment af is (of net te laat). Met Kim is het altijd gezellig: deze babbelaar kan je de oren van het hoofd kletsen, al kan je haar wel veilig alles toevertrouwen. Een ander leuk feitje over Kim is dat ze na Ruben de snelste adter van dit bestuur is, al was dit geen grote verrassing, want we weten allemaal dat Sofie en Simon niet kunnen adten.
Met haar liefde voor cijfertjes en het maken van schema’s en lijsten is het geld van AEGEE-Amsterdam zonder twijfel bij haar in veilige handen.

Coördinator Europa en Vicevoorzitter :
Ruben Kloppenborg

Commissies:
CommerCie, ELWCie, Erasmus+, WebCie, Reunisten, LiftCie


Studie: Econometrie & Data Science

Deze fransman/nederlander/nep-belg geboren Luxemburger is dit jaar onze Europa coördinator. Met zijn talenkennis en vlotte babbel is hij hier perfect geschikt voor. Hij lijkt misschien niet serieus, maar in tegenstelling tot Simon is hij dit wel. Als er iets fout gaat dan kan je op Ruben rekenen om je te helpen. Ruben houdt heel erg veel van bier, dus als je met hem op kantoor bent, kun je dus altijd een biertje meedrinken. Ruben’s grote hobby is bovendien ook Whisky. Hij is zonder twijfel de enige op de vereniging die je het verschil tussen een Single Cask Whisky en een Blended Grain Whisky kan uitleggen. Vraag hem alleen niet om op Just Dance te dansen, want dan haalt hij niet eens de 1 ster.

Lumnia

Het XXXVIe bestuur van AEGEE-Amsterdam: Lumnia.

Voorzitter en Penningmeester:
Bram Mes

Commissies:
SUCie, LiftCie, EuropaCie, SkiCie, CommerCie, BorrelCie, Genootschappen


Studie: Software Engineering

Onze rots in de branding is Bram. We kunnen sowieso al niet zonder Bram, maar functies achter zijn naam, kunnen we al helemaal niet om hem heen. Bram wordt door velen omschreven als een mysterieuze jongen. Maar deze mysterieuze jongen is wel de meest sociale van de groep en heeft ook nog eens het beste gevoel voor humor. Spreek hem alleen niet ’s ochtends aan. Al helemaal niet als hij zijn koffie nog niet op heeft, want dan is hij echt niet te genieten. Naast zijn ochtendroutine, zijn ook zijn petten hem erg dierbaar. En ook aan zijn favoriete drankje, ice tea green, moet je niet zitten. Want onze Bram is erg goed gebekt en heeft altijd een weerwoord klaar. Wil je deze mysterieuze jongen nou wat minder mysterieus maken? Geef hem dan wat extra drankjes, dan zul je al zijn geheimen weten.

Secretaris en Vicevoorzitter:
Imke Wooning

Commissies:
PRCie, GalaCie, ZeilCie, Reunisten, Merchandise


Studie: Psychologie

Imke is de liefste en zorgzaamste persoon binnen het bestuur. Wat zeggen wij? Binnen de hele vereniging waarschijnlijk. Bij Imke kun je echt alles kwijt. Desondanks is Imke toch ook echt de roddeltante van de groep. Ze is altijd op de hoogte en weet precies wat er speelt. Maar wees niet bang dat je geheimen op straat komen te liggen. Want hoe tegenstrijdig het ook klinkt, bij deze roddeltante kun je wel al je geheimen kwijt. Ga je met Imke op stap, wees dan voorbereid op een avond vol met Wodka, het favoriete drankje van deze vrolijke spring in het veld. Pas wel op, na een avondje uit, moet je wel wegblijven van de tomaten of je wordt wakker met een kleine verrassing.

Coördinator Europa:
Marit van Diepen

Commissies:
EventCie, Erasmus+, ActCie, FeestCie, IntroCie, MediaCie, Blog


Studie: Nederlands, Psychologie

Ben jij opzoek naar een beetje gekkigheid in je leven? Spendeer dan een dagje met Marit. Niet alleen zul je de raarste verhalen te horen krijgen, je zal hoogstwaarschijnlijk zelf ook nieuwe ervaringen opdoen. Zo zal ze je overtuigen dat bierthee de beste alcoholische versnapering is die je ooit zal drinken en dat je dat dus echt moet proberen. Ook zal paars spontaan je favoriete kleur zijn. Want wie Marit zegt, zegt paars. Deze meid heeft energie voor tien en een enthousiasme voor duizend. Echter raden wij je toch aan om geen discussie te starten met deze enthousiasteling. Want Marit heeft een mening en daar wijkt ze niet vanaf. Maar die standvastigheid is juist wat zo waarderen en bewonderen. En zonder de kritische blik van Marit, zouden we nergens zijn.

Oud-Voorzitter:
Lieke van Linschoten

Commissies:
KookCie, SkiCie


Studie: Creative Business

Lieke begon het jaar met een geheime missie om een dictatorschap op te richten binnen het bestuur. Tot op heden is dat haar nog niet gelukt. Ze is misschien onze ex(-voorzitter), maar er blijft veel liefde tussen ons. Lieke is de mama van onze groep. Ze staat altijd voor iedereen klaar. Een goed luisterend oor, een middenweg kiezen en sarcastisch zijn is een tweede natuur voor deze powervrouw. Ze houdt de rest van Lumnia in toom en in stressmomenten is de rust zelve. Maar Lieke houdt ook wel van een feestje. Alleen niet in haar kelder. Ondanks dat ze halverwege stopt roddelt Lieke natuurlijk gezellig met ons mee en kunnen we altijd bij haar terecht.

Helix

Met trots presenteren wij het XXXVe bestuur van AEGEE-Amsterdam: Helix! Dit vijfkoppige bestuur zal zich kenmerken door haar veerkracht en enthousiasme, en heeft de eer de 35e verjaardag van AEGEE-Amsterdam te mogen vieren. Zowel in voor- als tegenspoed zal Helix alles op alles zetten om de vereniging te laten opklimmen. Want, onkruid vergaat niet. Dit lustrumjaar zal Helix met bakken vol motivatie, daadkracht, en een vleugje magie ervoor zorgen dat AEGEE-Amsterdam haar grenzeloos gezellige karakter behoudt en leden nóg meer met elkaar verbindt.

Namens het XXXVe bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Ellen Thewessen,
Voorzitter Helix

Voorzitter:
Ellen Thewessen

Commissies:
PRCie, AlmanakCie, ELWCie


Studie: Media en Cultuur

Aka Huppelkutje69 Aka Ellende Aka Teleurstellend Aka Bloom is op een donkere dinsdagavond ontsnapt uit de krochten van het diepe diepe zuiden naar het liberale Amsterdam. Gemotiveerd en enthousiast met aangeboren comic sans hekel leidt zij AEGEE van donkere Corona dagen een verlichte toekomst in. Zij is het zonnestraaltje in de regen, de ketchup bij de tosti, de licor 43 in het amc tje de tik van de tok. Kakelen kan ze als de beste, maar we houden wel van haar. Maar wil je haar toch een keer stil krijgen, geef haar dan een bak nacho’s. Als ware voorzitter van de groep is ze ook een soort adoptiemoeder geworden van haar medebestuursleden. Er gaat geen dag voorbij dat Ellen niet de rest van het bestuur aan het stalken is om te vragen hoe het met ze gaat en of ze wel genoeg water hebben gedronken, tot het punt dat ze bereid is met fysiek geweld een glas water achter in je strot te duwen. Als verlicht despoot van het bestuur Helix (lees: dictator) leidt ze AEGEE-Amsterdam door de donkere corona tunnel naar een betere toekomst.

Secretaris:
Felice Sjollema

Commissies:
KookCie, SkiCie, EuropaCie, SUCie, EerstejaarsCie


Studie: Pedagogische Wetenschappen

Felice staat ook wel bekend bij het bestuur als Musa, Fleece, Baileys Sjoelema, Verliece en ga zo maar door. Hoe muisstil ze ook kan zijn, haar fiets piept alleen maar harder. Om deze reden hebben wij haar een grote-mensen-fiets gegeven, waar ze maar al te graag door amsterdam crosst, zonder ook maar in de buurt te komen van haar bestemming. Deze lieve meid lijkt wellicht onschuldig, maar als je haar beter leert kennen, of als je haar op de borrel na een paar AMCtjes ziet, bewijst zich het tegendeel. Als onze secretaris, of zoals ze zichzelf een ‘sexytaris’ noemt, wordt ze (zoals het hoort) helemaal wild van tequila en limoncello. Haar taak als Sexytaris komt ze echter nog niet volledig na betreft het vriendschappelijk regelen. Hiervoor zullen wij haar wellicht moeten royeren op de halfjaarlijkse ALV, want dat kan echt niet. Haar relatie met God is dit jaar wat verwaterd maar daarentegen wordt haar relatie met Jesus en de ‘Holy Spirit’ alleen maar sterker.

Penningmeester:
Danny Burrough

Commissies:
WebCie, CommerCie


Studie: Toegepaste Wiskunde

Introdanny, Pannymeester, Techna, Onze roodharige tank kent vele namen en is de ware sugar daddy van het bestuur. Hoe gaat dat gezegde ook alweer? Als er iemand bier roept en Danny is niet aanwezig om het te horen, is er dan wel een borrel? Onze oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude oude… zat er ook een punt aan deze tekst of willen we gewoon benadrukken dat Danny bijna met pensioen kan? Dat verklaart ook waarom hij soms zijn onderbroek vergeet of zijn bril in de trein laat liggen. Ouderdomsklachten noemen ze dat. Met al deze levenservaring zou je verwachten dat hij inmiddels in staat was juiste levenskeuzes te maken, en toch belandt hij door het gekakel van zijn bestuursleden in de raarste situaties want Danny heeft geen mening en soms de enige die niet mentaal instort. Maar ondanks zijn stille wateren is hij de rots in onze branding, de fiets in onze gracht. De schildpad in onze vissenkom. Panny, wie lof joe.

Vice-Voorzitter en Lustrum Coördinator:
Cyril Hoogeboom

Commissies:
Genootschappen, FeestCie, LustrumCie, SolCie, ZeilCie


Studie: Franse taal en cultuur

Cryriel, Siri met een dove L, Cereal, Stella monsieur Oegeboem, of hoe je hem ook wil noemen is de echte bestuurskleuter. Deze kettingroker is niet alleen verslaafd aan roken, ook qualificeert hij zichzelf als een echte shopaholic en gokverslaafde. Zijn voorliefde voor vloeren, ijskoffie en Blue Curacao vormen een magische combinatie. Op borrels is hij dan ook vaak te vinden op het toilet, vooral na 14 drankjes. Zijn gevoel voor humor en kunst zit duidelijk goed. Zo zit hij tijdens de bestuursvergadering urenlang Wordart te maken en gniffelt hij om zijn eigen grapjes. Maar pas op wat je zegt want anders krijg je een sassy comeback met een sticker van je quote. Met zijn hypere karakter en sterke mening ontfermt hij zich het komende jaar over het Lustrum.

Coördinator Europa:
Anna de Boer

Commissies:
RedactCie, EventCie, Blog


Studie: Literary Studies

Deze vrolijke, geel-liefhebbende Europa Coördinator maakt iedereen enthousiast voor AEGEE-Europe en tosti’s. Ze deinst er niet voor terug om je meest wilde quotes in de ES te plaatsen en als boekenwurm heeft ze een aardige boekencollectie zonder kast die ze gebruikt als meubel. Ze speelt maar liefst 5 instrumenten en kan zingen als een nachtegaaltje. Anna gaat graag los op vunzige deuntjes uit Spanje of Latijns-Amerika en is regelmatig op de dansvloer te vinden voor wat salsa of bachata. Deze non van het bestuur is een echte vrouw van god en heeft haar eerste belofte al verbroken. Eigenlijk is het lastig om iets specifieks kuts over haar te zeggen, naast dat ze gewoon een kutwijf is uiteraard.

Interim-bestuur Sigma Octantis

Gedurende het vierendertigste bestuursjaar zijn de reizigers van AEGEE-Amsterdam geleid door Polaris, de poolster. Gelukkig hoeft de AEGEE-Amsterdammer de poolster de komende drie maanden in elk geval niet te missen. Sigma Octantis, staat namelijk ook wel bekend als de Australische poolster.

Wij zijn een vierkoppig bestuur met allemaal een hart voor de vereniging. De komende drie maanden verlengen Mandy Wierda, Jasper Prinsen, Nelleke Stibbe en ik met plezier onze werkzaamheden. Wij hopen hiermee dat het wisselmoment voor de toekomstige besturen veel gunstiger gaat vallen. De Australische Poolster zal de vereniging niet alleen door het interim-jaar heen leiden, maar ook door de de donkere coronacrisis. Sigma Octantis zal AEGEE-Amsterdam verlichten met de verbintenis die de online wereld ons kan bieden. Wij denken aan jullie allemaal. Samen staan we sterk en hou je taai.

Namens het interim-bestuur Sigma Octantis,
Nadine Timans,
Voorzitter Sigma Octantis

Voorzitter:
Nadine Timans

Commissies:
PRCie, ZeilCie, BorrelCie, SkiCie, AlmanakCie


Studie: Media en Cultuur en Pedagogische Wetenschappen

Wat is er allemaal nog niet gezegd over Nadine? Naast dat zij onze persoonlijke Rus is die wanneer ze boos is op mensen boze Russische voicemails achterlaat om haar vrienden te beschermen, ze erg goed is in lactosevrije White Russians maken, goed is in verdwalen op zowel de scooter als de fiets (de bijlmer is echt vet ingewikkeld), een voorliefde heeft voor vogels die Fonsie heten en al vier jaar (ja Nadine vier jaar) een relatie heeft met Bruintje kun je over deze meid heel weinig zeggen.
Dit is natuurlijk niet waar. Nadine is een zorgzame moeder die als een echte moeder haar eigenbelang vaak ondergeschikt stelt aan dat van haar kinders. Iets waar de rest van het bestuur op reageert met de teleurgestelde uitspraak: Nadine…. Daarnaast is deze gedreven Russin erg goed in het meepraten met alle liedjes van Eminem. Dit doet ze het liefst onder het genot van een drankje natuurlijk. Liever niet te veel drankjes, want dan gaan zowel haar gezicht als haar dansmoves hangen. Het is leuk om dit terug te zoeken op borrelfoto’s! Nadine is tijdens dit interim-jaar zelfs bezig met het schrijven van haar bachelorscriptie. Dus mocht je een momentje hebben: stuur haar een motiverend berichtje! Ze kan het gebruiken.

Secretaris & Vicevoorzitter:
Nelleke Stibbe

Commissies:
RedactCie, MediaCie, ELWCie, Blog, Genootschappen, SolCie


Studie: Master Klinische Ontwikkelingspsychologie

Nelleke heeft in haar interim-jaar een kleine upgrade gekregen van haar functie. Ze is nu niet enkel meer de vicevoorzitter, maar ook nog de secretaris van het bestuur. Dit leidt in de bestuursvergederingen tot de nodige hilariteiten. Als iedereen te snel praat dan hoor je ineens een hele harde stem: “STOOOOOOOPP” in je oren tetteren.

Jullie kennen Nelleke allemaal ongetwijfeld van haar rare uitspraken zoals: FOCUS en meer. Nu we toch bezig zijn met de gekke uitdrukkingen van deze kleine meid, is het tijd om te hebben over Martien Meiland. Wij allemaal kunnen namelijk niet meer naar Martien kijken zonder dat we denken aan Nelleke, en andersom trouwens ook. “Wat een gezeik” en “Laat maar gaan” is zo ongeveer ons bestuursmotto geworden. Daarnaast kennen jullie Nelleke allemaal van haar panterprint en haar Harry Potter verslaving. Mocht je in contact willen komen met deze meid, dan heb je hierbij in elk geval twee gespreksstarters. Wij zijn allemaal echt blij dat deze meid nog drie maandjes lang haar slaap, mentale rust en vrije tijd inlevert voor deze mooie vereniging. Dus stuur haar genoeg Martienstickers.

Penningmeester:
Jasper Prinsen

Commissies:
FeestCie, GalaCie, CommerCie


Studie: Msc Business Administration

Jasper Prinsen, Per, Perry en Tresauriër in hart en nieren. De man van de nul op de onverklaarde kosten. MAAR Jasper is nog veel meer dan dat: Jasper is een dabbende, grapgrollende meme-versturende wilde ideeën cowboy. Deze jongeman gaat nog drie extra maanden zijn lief en leed geven voor onze mooie vereniging. Dus bereid je voor op knoppen op de site, enthousiaste Facebook posts, heerlijke memes en een goddelijke presentatie stem. Wil je Jasper blij maken in deze gekke quarantaine tijd? Stuur hem dan een goede meme, speel een leuke game mee, of ga gewoon in de WebCie.

Coördinator Europa:
Mandy Wierda

Commissies:
ActCie, EuropaCie, CultCie, SUCie, Erasmus+, EventCie, LustrumCie


Studie: Afgestudeerd

Mandy is ook in het interim-bestuursjaar onze blije Europa Coördinator. Deze onbegrensde dame is een onuitputbare bron van verbazingwekkende uitspraken en activiteiten. Het is dan ook geen wonder dat je veel quotes van haar zal kunnen vinden in de Quotes-app van het bestuur. Mandy is in het bestuurjaar van Polaris enorm gegroeid. In het opzicht dat ze van rare muziek, reizen en koken houdt is ze geen spat veranderd. Mandy bakt nu vaak zelf brood en verrast het bestuur nog steeds elke keer dat we praten met nieuwe recepten die ze uitprobeert. Vaak zijn dit gewoon gerechten waarbij er heel veel bij elkaar is gemieterd, maar laat maar gaan. Helaas kan ze dit Interim-bestuursjaar door de coronacrisis niet reizen, maar dat betekent niet dat ze haar uiterste best niet zal doen om de leden te laten zien wat AEGEE-Europe jou te bieden heeft!

Polaris

Vroeger werden reizigers geleid door de Noordster om tot hun bestemming te komen. Zoals de Noordster, zal ook Polaris de vereniging leiden, leiden door de reisjes, activiteiten en gezelligheid die AEGEE te bieden heeft. We streven er naar om AEGEE-Amsterdam goed op de kaart te houden op Europees gebied, bovendien zullen we leuke en ludieke tradities behouden, maar ook leuke en opfleurende activiteiten verzorgen voor de leden van AEGEE-Amsterdam.

Wij zijn een vijfkoppig bestuur, die allemaal op hun eigen manier hun weg hebben gevonden bij AEGEE. Allemaal hebben we ons hart bij AEGEE liggen en graag enthousiasmeren we leden voor onze leuke vereniging. Als bestuur geven we de leden graag een welkom gevoel, staan we open voor kritiek en bieden we een luisterend oor voor grensverleggende of nieuwe ideeën.

Namens het XXXIV bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Nadine Timans,
Voorzitter Polaris

Voorzitter:
Nadine Timans

Commissies:
PRCie, ZeilCie, BorrelCie, SkiCie, AlmanakCie


Studie: Media en Cultuur en Pedagogische Wetenschappen

Nadine is de White Russian van het bestuur: zachtaardig als melkschuim, oppeppend als koffie en met de nodige pit van Vodka. Deze meid is van alle markten thuis. Of je nu verdrietig bent en een zachte hand nodig hebt, of weer vrolijk wilt worden na dat ene drankje teveel. Ook kan deze meid nog eens goed dansen. Als lid kun je dus bij haar terecht voor de nodige AEGEE-danstips; de vraag is hoe laag wil je gaan? Ze heeft superschattige valkparkieten als huisdier, dus je kunt ook bij haar terecht voor de nodige vogelfoto’s. In haar vrije tijd werkte Nadine bij het Beeld en Geluid museum, dit past goed bij haar functie, aangezien ze zowel het gezicht (beeld) als de stem (geluid) van AEGEE-Amsterdam zal zijn dit jaar. Nadine is te herkennen aan haar lange zwarte lokken & het feit dat ze altijd mooi op foto’s staat. Als voorzitter van Polaris gaat Nadine deze ster in de goede baan leiden, op weg naar een buitenaards jaar.

Secretaris:
Marijn Wasch

Commissies:
CommerCie, AxCie, EerstejaarsCie, ActCie


Studie: Marketing-communicatie

Marijn is onze altijd zorgzame secretaris. Na tijdelijk, zo zegt ze zelf, schaduwlid te zijn geweest van AEGEE-Amsterdam is ze nu weer op de hoogte van alle ins en outs van de vereniging en je kunt dan ook met alle problemen bij haar terecht. Of dit nou persoonlijke of vereniging gerelateerde zijn maakt haar niets uit. Om je op te vrolijken komen er altijd verschillende sassy opmerking naar boven en ze kan als de beste op je hoofd krabbelen waardoor je al je problemen direct vergeet. Naast AEGEE weet Marijn ook alles over koffie. Bloemetjes, blaadjes, hartjes en andere ondefinieerbare vormen in melkschuim: deze meid kan ze allemaal maken en verblijdt hiermee menig hart in de vroege ochtend. Moeilijk te vinden is onze secretaris ook niet. Zoek naar haar lange weelderige haren en je hebt haar zo gevonden! Met de positieve en zorgzame vibe die Marijn met zich meebrengt hoopt Polaris een aangenaam jaar tegemoet te gaan.

Penningmeester:
Jasper Prinsen

Commissies:
FeestCie, GalaCie, CommerCie


Studie: Msc Business Administration

Jasper, ook wel bekend als Per, onze lieve penningmeester heeft nu al veel verschillende bijnamen gekregen binnen ons bestuur en de vereniging. Jasper is afgelopen september lid geworden, en is gelijk heel erg enthousiast geworden! Vlak na de intro wist hij eigenlijk al zeker dat AEGEE zijn ziel had gestolen en uiteindelijk werd hij zo enthousiast dat hij zelfs een bestuursjaar met de meiden wilde doen! Onze Jasper heeft allemaal innoverende ideeën, of het nou gaat om een nieuw knopje op de site, een nieuwe manier van boekhouden of een creatieve activiteit. Alles kan! Buiten het declareren van bonnetjes kan je bij Jasper dus ook altijd terecht voor de nodige gezelligheid, (leuke) grapjes en de broodnodige creativiteit. Wil je Jasper blij maken? Geef hem dan een lekker sappig biertje op de borrel. Een bestuursjaar met vier kippen is zwaar …

Vice-voorzitter en Coördinator Intern:
Nelleke Stibbe

Commissies:
RedactCie, MediaCie, ELWCie, Blog, Genootschappen, SolCie


Studie: Master Klinische Ontwikkelingspsychologie

Nelleke is onze actieve enthousiasteling, en dit laat ze graag merken! Met haar aanstekelijke uitspraken blijft ze vaak nog lang in je hoofd zitten. Een klein scala van deze woorden zijn onder andere: “Tot jeans!”, “Prettig”, maar natuurlijk ook “Focus”. En dat ze gefocust is, dat is te zien aan haar kledingstijl. Nelleke kan je namelijk herkennen aan haar kenmerkende kledingstijl. Zoek je Nelleke? Ga dan op zoek naar de persoon met de meeste dieren op haar kleding. Naast een grote liefde voor AEGEE, heeft deze dame namelijk ook een enorme liefde voor dieren, en met name voor katten. In haar vrije tijd gaat ze graag naar de film, maar het allerliefst kijkt ze naar de Marvel films. Mocht je dus nog conspiracy theories nodig hebben voor de volgende Marvel film, dan ben je bij Nelleke aan het goede adres.
Onze Coördinator Intern zal niet te missen zijn, je zal haar dit jaar zowel achter de camera op de borrels en andere activiteiten zien, maar ook als trotse oppermoeder in de introductieperiode, want als oudste van ons bestuur zal ze zeker niet te missen zijn!

Coördinator Europa:
Mandy Wierda

Commissies:
ActCie, EuropaCie, CultCie, SUCie, Erasmus+, EventCie, LustrumCie


Studie: Afgestudeerd

Mandy is onze altijd enthousiaste Europa Coördinator. Deze altijd lachende blonde dame is altijd in voor een gezellig gesprek. Of het nou gaat over dinosaurussen, boreale landschappen of de Jonas Brothers. Mandy is altijd in voor wat gezelligheid. Ze is misschien nog niet zo lang lid, maar in de korte tijd dat ze lid is heeft ze al veel mooie plekken mogen ontdekken met AEGEE en hier vertelt ze je graag over. Kijk naar de kleine zwarte rugzak die ze regelmatig bij zich draagt en je ziet dat dit een echte globetrotter is. De rugzak zit vol met patches van plekken waar ze al geweest is. Deze Friese dame houdt naast reizen ook van koken en dan vooral de niet standaard recepten. Van vegetarische curry’s tot glutenvrije koeken. Deze meid kan het allemaal. Haar voordeur staat altijd open voor leden die even komen kletsen, mee eten of een slaapplek zoeken. Wil je Mandy ontmoeten? Zoek dan naar een blonde, wijd lachende en altijd dansende dame en de kans is groot dat zij het is. Met Mandy als Europa Coördinator hoopt Polaris onze mooie vereniging nog beter op de kaart te zetten.

Lucent

Met trots presenteren wij het zevenkoppige XXXIIIste bestuur van AEGEE-Amsterdam: Lucent! Zoals de naam al verklapt, zullen wij dit jaar stralen als bestuur. Dit jaar is het bestuur een mengelmoes van eerstejaars en ouderejaars. Het zal dan ook een jaar worden waarin oeroude tradities worden vermengd met nieuwe ideeën, die hopelijk ook tradities zullen worden.

Met de ervaring van de ouderejaars en het enthousiasme van de eerstejaars binnen dit bestuur zullen we komend jaar met veel energie aan de slag gaan! Zo gaan wij komend jaar zowel in Amsterdam als in Europa onze stempel proberen te drukken. Lucent hoopt hiermee dat we AEGEE-Amsterdam even leuk voor jullie kunnen maken als de afgelopen jaren voor ons waren. Wij staan altijd voor je klaar en willen dan ook graag jouw ideeën horen voor komend jaar!

Namens het XXXIIIste bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Karolien Schneck,
Voorzitter Lucent

Voorzitter:
Karolien Schneck

Commissies:
LiftCie, CommerCie


Studie: Burger

Als je quotes van Karo terug gaat lezen, zul je een zekere trend ontdekken. Zoek er wat foto’s bij van haar zwoele blik en het plaatje is compleet! Tenminste… deels. Ze kan namelijk zeker wel een balletje slaan (ze zit op volleybal), maar de wilde haren zitten sinds het begin van het bestuursjaar strak in de lak. Dat wil echter niet zeggen dat er nooit wat los komt. Met haar glas h-a-l-f overvol stond ze vier jaar lang te stralen op de borrel en ook op activiteiten liet ze zichzelf van haar beste kant zien. Ze heeft er al heel wat kilometers met AEGEE opzitten en is altijd in voor een nieuw avontuurtje. De liftweekenden zijn haar dan ook op het lijf geschreven en deze blijft ze met veel liefde organiseren. Overtuigingskracht en een lieve lach is de killer combinatie die Karolien heet en ze zal al haar charmes in de strijd gooien voor het commercial team.

Deze verantwoordelijke moeder heeft veel actieve leden, voorzitters en zelfs bestuursleden gebaard. Ze neemt geen blad voor de mond en kan hard met de hamer slaan om een beetje orde te creëren in dit kippenhok wat wij een bestuur noemen. Lachen met Karo, lachen om Karo en Karo die lacht om zichzelf; het is altijd gezellig met onze lieve voorzitter.

Secretaris:
Rosanne Wessemius

Commissies:
SUCie, FeestCie, PRCie


Studie: Master MPA

Deze geboren en getogen Lelystedeling kun je op de borrel altijd vinden met een biertje in haar hand en een lach op haar gezicht. Inmiddels heeft Lelystad in haar hartje plaatsgemaakt voor Amsterdam, daar zijn immers meer leuke feestjes (en borrels) te pakken. Gelukkig voor Rosanne mag ze de feestjes die ze zo leuk vindt voortaan ook zelf organiseren, samen met de FeestCie.

Deze enthousiaste meid is trouwens vorig jaar op Summer University in Izmir zó enthousiast geraakt over de SU dat ze hem dit jaar ook zelf wilde organiseren. De zon schijnt hier helaas niet zo vaak en fel als daar, maar gelukkig is Rosanne zelf het zonnetje in huis.

Deze ervaren Ab Actis heeft behalve deze commissies ook nog één van de leukste functies binnen het bestuur: secretaris! Hopelijk kan ze net zo snel typen als dat ze zelf kan praten, want dan houdt ze misschien het gepraat van alle zeven personen wel bij. Rosanne gaat dit jaar in ieder geval zorgen voor een vrolijke noot in dit bestuur!

Penningmeester:
Pascal Dubbelman

Commissies:
BorrelCie, AxCie


Studie: Aarde en Economie

“Een peuk achter zijn oor, er is niemand die hem stoort...” zijn de woorden die Pascal moet horen om helemaal uit zijn dak te gaan. Onze geboren Groninger is dan ook de partymaker en weet van de borrel altijd een groot feest te maken. Als hij niet dansend op de dansvloer staat, staat hij wel in een hoekje met mensen te knuffelen. Pascal is namelijk een echte knuffelbeer en na een paar biertjes wil hij je vaak niet meer loslaten. Zijn liefhebbende karakter komt terug tijdens shotjesuur wanneer hij een rondje shotjes betaalt voor alle aanwezigen. Als hij dan de volgende dag weer vroeg wakker wordt kan hij hier soms wel van balen, maar hey, het is het waard! Naast feesten, houdt Pascal ook enorm van sporten. Toen hij nog in Groningen woonde, heeft hij zelfs op hoog niveau voetbal gespeeld. Ik denk dat weinigen hem dat na doen! AIs hij niet bezig is met de BorrelCie of AxCie, dan is Pascal voornamelijk in de bonnetjes te vinden. Het aankomende jaar zal hij namelijk de rol van Penningmeester vervullen. Met zijn studie aarde en economie, is hij hier veruit de meest geschikte persoon hiervoor.

Ik denk dat wij ons gelukkig mogen prijzen dat Pascal een jaar geleden het Noorderplantsoen heeft ingeruild voor het Vondelpark. Nu mogen we namelijk een jaar genieten van zijn aanwezigheid, lach en voornamelijk van zijn veel te slechte grappen.

Coördinator Europa en Vice-Voorzitter:
Nini Pieters

Commissies:
GalaCie, EventCie, EuropaCie, EventCie


Studie: Rechtsgeleerdheid

Nini is het minst lang AEGEE lid van dit bestuur, maar aan haar inzet en wijsheid is dat zeker niet te merken. Ze is meteen de super leuke ELW reis naar Porto gaan organiseren, wat voor velen een van de leukste en gezelligste reisjes was in tijden!

Op de borrel is het altijd een gezellige boel met Nini, het ene moment is ze rustig aan het praten met iemand aan de bar en het volgende zie je haar helemaal losgaan op de dansvloer. Altijd met een glimlach op haar gezicht en een biertje, wijntje of shotje in de hand.

Europa coördinator staat haar op het lijf geschreven. Haar inzet en passie voor Europa en reizen maken dat ze AEGEE-Amsterdam de goede kant op gaat sturen (namelijk Europa in!). Bij vergaderingen zorgt ze er altijd voor dat Europa goed wordt besproken. Naast haar Europese instelling heeft ze wel een oog voor mooie kleding, perfect voor de galacie natuurlijk. Ze heeft al veel leuke ideeën om het nog specialer te maken dit jaar dus kijk daar maar naar uit.

Coördinator Intern:
Freek Scholten

Commissies:
CultCie, IntroCie, ZeilCie, WebCie


Studie: Brain and Cognition in Society

Freek heeft veel verschillende kanten, maar wat iedereen direct opvalt is zijn omnipresente enthousiasme voor AEGEE: met hart en ziel straalt hij uit bij elk gesprekje, iedere borrel of activiteit. Het mag dan ook wel gezegd worden dat Freek tijdens zijn intro een van de meest gedreven eerstejaars was, zodanig zelfs dat hij het programma een half jaar later nog uit zijn hoofd kende. Als Coördinator Intern en IntroCie coördinator staat Freek dan ook steeds te popelen om deze liefde voor AEGEE aan (nieuwe) leden door te geven en te stimuleren.

Van reis-avonturen weet Freek ook wel wat af. In zijn ‘jonge jaren’ heeft hij met zijn ouders ongeveer heel Zuid-Europa, Indonesië en Amerika afgereisd. Op zijn 18e besloot hij om helemaal onafhankelijk en alleen naar groot festival in Budapest te gaan. Maar Freek zijnde bleef hij natuurlijk niet lang alleen. Al in de trein naar Budapest had hij zich bij een groepje festivalgangers aangesloten, want Freek kan met iedereen een praatje maken en - misschien zelfs nog liever - een biertje drinken.

In zijn vrije tijd is Freek vaak op de sportschool te vinden. Vroeger zat hij ook nog op voetbal, tennis, scouting, én gitaarles. Helaas is hij erachtergekomen dat tijdens een studie (net als tijdens een bestuurjaar) geen tijd overblijft om zes keer per week sportieve en muzikale talenten te ontplooien. Gelukkig zijn er talrijke evenementen binnen AEGEE waar Freek dit jaar zijn creatieve kant kan laten zien.

Coördinator Sociaal:
Dorine van Geuns

Commissies:
RedactCie, ELWCie, KookCie, Erasmus+, SkiCie


Studie: Gezondheidswetenschappen

Dorine is 20 jaar, en komt uit Rotterdam. Op de vraag wat haar hobby’s waren antwoordde ze vrolijk dat ze daar geen tijd voor had en dat tequila haar hobby is. Met deze hobby heeft ze ook al gebond met de rest van Lucent, uiteraard in de Brasil Bar, waar een van haar favoriete muziekgenres regelmatig gedraaid wordt : Hip-hop. Haar andere lievelingsgenre is R&B, uiteraard heel fijn voor Dorine dus dat dit op het wisselfeest veel gedraaid werd, een goed begin is immers het halve werk, en zo was haar bestuursjaar in ieder geval goed van start.

Maar een goed begin is maar de helft, en om de ongewenste bestuurskilo’s te voorkomen wil ze graag een van haar oude hobby’s oppakken, namelijk kunstschaatsen. Dit deed ze toen ze een tussenjaar had, en tijdens dit tussenjaar heeft Dorine, je raad het al, ook paard gereden. Maar ook gebackpacked, dus als een echt AEGEE lid in hart en nieren op avontuur, reizen, de wereld in! Iets wat ze de rest van het komend jaar, maar waarschijnlijk de jaren erna ook zal blijven doen. Je wordt immers niet bestuurslid bij AEGEE als je een pesthekel hebt aan reizen.

Fier

Het aankomende jaar wordt een spannend jaar. Met minder bestuursleden dan voorgaande jaren streeft Fier ernaar AEGEE-Amsterdam te behouden zoals het de afgelopen jaren is geweest. Dit gaan we doen met veel trots en zelfvertrouwen samen met de commissies en de leden.

AEGEE-Amsterdam is een grote vereniging, met vele commissies en mogelijkheden. Het vrijblijvende karakter van AEGEE is altijd hetzelfde gebleven door de jaren heen en deze mooie eigenschap zullen wij dan ook zeker waarborgen. Leden moeten zich altijd welkom voelen bij AEGEE-Amsterdam, en daarom dus ook bij ons.

Fier is een relatief jong bestuur, maar desalniettemin willen we het aankomende jaar meer kijken naar de geschiedenis van AEGEE-Amsterdam en AEGEE-Europe. Wij vinden het als bestuur belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de normen en waarden van AEGEE en de oorsprong van waaruit deze zijn ontstaan. Een eerste stap om onszelf hierin te onderwijzen is een weekend naar het Comité Directeur in Brussel. Hier gaan we onder andere workshops volgen over de geschiedenis van AEGEE-Europe. Geïnteresseerde leden zijn meer dan welkom om ons hierbij te vergezellen. Zo hopen wij de visie en tradities van AEGEE te waarborgen.

Namens het XXXIIe bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Janthe Bührs
Voorzitter Fier

Voorzitter:
Janthe Bührs

Commissies:
CommerCie, CultCie, PRCie, FeestCie, ELWCie


Studie: Kunstgeschiedenis

Janthe is de voorzitter van ons vier, en dat is ze ook niet voor niets. Met haar relaxte, open houding maakt ze makkelijk contact en is iedereen direct op zijn gemak met Janthe in de buurt.

Doordat Janthe zo makkelijk met alle leden kan praten is ze altijd op de hoogte van wat er gebeurt binnen de vereniging en dat is precies wat haar zo laat stralen in deze functie. Daarnaast is deze knappe brunette het gezicht voor de potentiële nieuwe leden die ze met gemak binnen hengelt met haar lach. Zo kan ze samen met de PR commissie iedereen net zo enthousiast maken over AEGEE als ze zelf is.

Naast dat Janthe lekker kan kletsen gaat ze ook zingend door het leven. Staat er muziek aan, dan zingt Janthe altijd lekker mee. Met dat, en haar voorliefde voor kunst, brengt ze direct meer cultuur bij AEGEE naar binnen. Stap vooral op Janthe af, met haar droge humor heeft ze meteen een ijsbreker paraat.

Secretaris:
José van der Meer

Commissies:
ZeilCie, RedactCie, BorrelCie, IntroCie, SolCie


Studie: Educational Sciences

Secretaris, Coördinator BorrelCie, Coördinator Eerstejaars, Coördinator Europe Session, Coördinator Genootschappen, Coördinator IntroCie, Coördinator SolCie, Coördinator ZeilCie
Geboortedatum: 13-04-1996

Studie: Toegepaste Psychologie

José is onze altijd vrolijke secretaris. Naast dat ze razend snel kan typen, houdt ze ook erg van schrijven en daarom zit ze ook helemaal op haar plek bij de EuropeSession. Orde brengen in de chaos is een van haar grote kwaliteiten dus de functie secretaris staat haar dan ook op het lijf geschreven.

José mag er dan met haar mooie blonde bos krullen wat schattig uit zien maar haar gevatte opmerkingen hier en daar zullen je het tegendeel bewijzen.

Maar hoe het ook wendt of keert, met José kun je altijd blijven lachen!

Penningmeester:
Lisa van Bodegraven

Commissies:
KookCie, SkiCie, GalaCie, MediaCie, AxCie


Studie:

Met haar passie voor bewegen is Lisa de sportiefste van ons en samen met de AxCie hoopt ze dan ook AEGEE lekker aan het bewegen te zetten. Net zoals ze zelf topfit is, gaat ze er voor zorgen dat de rekening dit ook blijft. Lisa is namelijk onze penningmeester en ze weet als geen ander met cijfertjes om te gaan. Met haar rechtvaardige en bedachtzame karakter gaat ze er voor zorgen dat de rest van Fier dit jaar niet teveel met geld gaat smijten.

Naast dat ze goed met cijfers kan omgaan kan ze dat ook met alcohol. Lisa zal je niet snel van de wijs brengen en daarom is de AEGEE portemonnee honderd procent veilig bij haar. Op de borrel zal je Lisa vaak tegen komen met een vodka-sprite en een camera in haar hand. Deze creatieve en reislustige meid weet namelijk als geen ander de leden op hun mooiste maar ook gênantste momenten vast te leggen.

Verder is Lisa altijd in voor een geintje wat soms nog al eens leidt tot de slappe lach tijdens vergaderingen. En dat komt goed uit, want ook lachen is gezond!

Europa coördinator & Vice-voorzitter:
Romy Cartiere

Commissies:
EventCie, WebCie, EuropaCie, SUCie, LiftCie


Studie: Biological Sciences

Romy is de kleinste van ons vier maar dat maakt haar zeker niet minder aanwezig. Met haar Rotterdamse babbel weet ze iedereen te overtuigen van haar idealen en dat maakt haar ook zo’n geschikte Europa-coördinator.

Romy kent alle ins-and-outs over AEGEE-Europa en is altijd bereid hier een goed gesprek over te voeren. Een enthousiastere en gedreven coördinator voor Europa konden we ons dan ook niet wensen. Naast haar vele uitstapjes naar Europese AEGEE locals ligt haar hart nog altijd in Amsterdam. Op de borrels is ze ons gezellige spraakwater en met een paar drankjes op zijn ook haar dansmoves niet meer te stoppen. Verder is Romy erg milieubewust en gooit nooit iets weg! Dit komt goed uit want zo kan je bij een AEGEE etentje altijd de restjes bij Romy kwijt. Romy staat dan ook altijd klaar voor alle leden, Europese en Amsterdamse. Een betere kwaliteit is er niet en een ding is daarom ook wel zeker: Romy zal dit jaar wederom gaan shinen in Europa!

Kratos

Na een prachtig en druk lustrumjaar neemt Kratos het stokje van Ceres over om net zo een fantastisch jaar neer te zetten, voor alle leden van alle jaargangen. Wij zullen dit jaar nieuwe activiteiten introduceren zoals de “EuropaCie Borrel” of juist oude tradities ophalen zoals “Zatte Zaterdag”. Kratos zal altijd open staan voor input en feedback van alle leden, dit met een positieve, gezellige, doch professionele houding. Daarnaast zullen we alle leden aansporen hun grenzen te verleggen binnen Europa en gaan hier uiteraard zelf het goede voorbeeld in geven. Kratos heeft er heel veel zin in en gaan ons uiterste best doen dit enthousiasme met iedereen te delen.

Namens het XXXIste bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Jeroen Meertens,
Voorzitter Kratos

Voorzitter:
Jeroen Meertens

Commissies:
CommerCie, FeestCie, AxCie, SolCie, IntroCie, SkiCie


Studie: Afgestudeerd Aviation Studies

Jeroen is de voorzitter van het geheel. Met zijn Limburgse accent maakt hij velen aan het lachen. Jeroen praat makkelijk met iedereen en is daarom altijd goed op de hoogte van de nieuwste gebeurtenissen, zoals een echte voorzitter betaamt. Bij hem kan je alles kwijt, en dat voelt heel vertrouwd. Hij is goed te herkennen aan zijn typische schaterlach, die we gelukkig maar al te vaak horen. Aan fietsen doet Jeroen niet; hij pakt wel een ubertje. Onze voorzitter is ook zeker niet vies van een biertje. En er gaat geen dag voorbij met Jeroen, zonder dat het woord ‘shotjes’ een aantal keer de revue heeft gepasseerd.

Secretaris & Vice-voorzitter:
Shifra Hoed

Commissies:
CultCie, RedactCie, GalaCie, ZeilCie


Studie: Russisch

Met haar kennis en interesse in taal en spelling zit Shifra goed op haar plek met de functie als
secretaris in het bestuur. Komend jaar zal zij vele uren typend achter haar laptop door gaan
brengen. Shifra studeert Russisch en spreekt dit daardoor dan ook vloeiend. Als je haar niet verstaat, kan het wel eens zijn dat zij Russisch spreekt (of scheldt..). Shifra heeft een voorliefde voor cultuur en is dan ook heel blij en trots op haar Cultuurcommissie. Met haar betoverende glimlach en sexy dansmoves windt zij iedereen gemakkelijk om haar vinger. Echter heeft zij een zwak voor ouderejaars mannen, om deze reden is zij dan ook heel blij dat zij coördinator reünisten is! Om helemaal zen en lenig te blijven tijdens het bestuursjaar doet Shifra wekelijks aan yoga.

Penningmeester:
Yannick de Wit

Commissies:
EventCie, BorrelCie


Studie: Bestuurs- en organisatiewetenschappen

Yannick, de langste maar ook het jongste lid van het hele bestuur. Hij woont slechts een paar maandjes in het prachtige Amsterdam, maar is al lekker gesettled. Alleen om gezellig te jammen bij zijn gitaarlessen of om zijn ouders te verblijden, trekt hij soms af naar het prachtige, afgelegen Heemskerk. Hoor je geknaag aan een appel of de overheerlijke geur van perzik Almhof? Grote kans dat deze lange jongen in de buurt is. Als je hem even niet ziet tijdens een feestje is de kans groot dat hij midden in een van zijn bekende schoonheidsslaapjes zit. Aan de hoeveelheid opgestapelde bierblikken op zijn armen kan je zien of hij al genoeg geslapen heeft om er weer tegen aan te kunnen. Hoewel hij de jonkie van het bestuur is kan je hem maar beter te vriend houden:penningmeester de Wit gaat dit jaar namelijk over de centen. Vanwege zijn studie bedrijfskunde zal dit vast goed komen. Weet ook wie je de schuld moet geven als je na een fantastische BoBo met hoofdpijn wakker wordt... Yannick, die samen met de BorrelCie al dat zoetzure leed veroorzaakt heeft.

Coördinator Europa:
Amy Treuren

Commissies:
SUCie, EuropaCie, Erasmus+, LiftCie, WebCie, ELWCie, MediaCie


Studie: Verpleegkundige

Sommigen van jullie kennen Amy als een rustige, lieve meid. Anderen kennen haar iets wilder, vooral de Europeanen, dat is waar Amy shined. Je zou dan ook niemand anders willen hebben om het contact met onze Europese vrienden goed te onderhouden. Deze aantrekkelijke blondine verlegt regelmatig haar grenzen, door af te reizen naar verschillende bestemmingen binnen Europa. Bonden met andere AEGEE-locals vindt ze geweldig en zo bouwt zij aan een breed netwerk van Europeanen. Onze lieve Europa Coördinator is een zorgzaam typje wat ook blijkt uit haar studie verpleegkunde. Ze lijkt misschien nog jong, maar Amy is al bijna klaar met haar studie en wil het studentenleven dit jaar nog niet achter zich laten. Als Amy een paar drankjes heeft gedronken verschijnt er een brede glimlach op haar gezicht, die de rest van de avond ook niet meer weg zal gaan. Dit zullen we het komende jaar vast en zeker nog vaak genoeg te zien krijgen. Ze is altijd gezellig met iedereen aan het kletsen op de borrel.

Ceres

Komend jaar zal onze prachtige vereniging de mooie leeftijd van 30 jaar bereiken. Het zal een jaar worden waar jong en oud de viering van de verjaardag AEGEE-Amsterdam van dichtbij gaan meemaken. Het lustrumjaar zal groots gevierd worden door middel van fantastische feestjes, romantische reisjes en bijzondere borrels, en Ceres staat dan ook te popelen om het voor ieder lid een feest te maken. Ceres zal zich inzetten om AEGEE-Amsterdam te laten ontwikkelen, zowel in het binnenland als in het buitenland. Wij zullen de leden aansporen om hun grenzen te verleggen en nieuwe vrienden te maken door het gehele AEGEE-Europa netwerk. Ceres zal zich profileren als een gezellig, open en daadkrachtig bestuur, met het doel AEGEE-Amsterdam te laten excelleren in dit lustrumjaar.

Namens het XXXste bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Brent Appelman
Voorzitter Ceres

Secretaris:
Desireé van Langen

Commissies:
LiftCie, EuropaCie


Studie: Master - Health Care Management

Secretaris EuropaCie en LiftCie
Geboortedatum: 09-10-1994
Studie: Gezondheid en Leven

Deze blonde meid mag dan lief uit haar ogen kijken, maar diep van binnen is deze dame bikkelhard doch rechtvaardig. Vandaar dat de secretaris ook wel liefkozend Dictator/dubbel D wordt genoemd. Aanpakken is iets wat met de hoofdletter A vooraan staat in haar woordenboek.
Wil je een gunst van de ab actis, kom dan niet met een biertje aanzetten, want deze meid heeft een grote liefde voor een heerlijk glaasje witte wijn. Deze liefde wordt gedeeld met Europa en reizen. Desireé kan dan ook vaak niet stilzitten en je zal haar regelmatig heen en weer zien vliegen, of het nou op de borrel of in Europa is.

Penningmeester:
Nadia Chettouf

Commissies:
CommerCie, KookCie


Studie: Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Penningmeester Commercial Team, KookCie en Coördinator Reünisten
Geboortedatum: 15-06-1993

Studie: Sociaalpedagogische

Hulpverlening Naast iets met roeien heeft onze penningmeester haar plek gevonden bij AEGEE-Amsterdam. Nadia is een echte gangmaakster en voor een mooi verhaal kun je altijd bij haar terecht. Ook houdt ze wel een biertje; zeg maar gerust veel bier want Nadia heeft ‘gewoon’ de BPK uitgedronken (en nog iets met inhaalbiertjes en een paar extra shotjes tussendoor). Jäger valt soms even iets minder lekker…
Als Nadia weg wil, dan gaat ze ook weg. Kijk er dus niet vreemd van op als Nadia soms even kwijt is, ze komt vanzelf weer boven water. Daarnaast loopt deze penningmeester vaak vertraging op. Voor het strikken van stropdassen kun je komend jaar uitleg/een demonstratie vragen aan deze master(chef) in stropdas strikken.
Mocht je nog iemand nodig hebben om een beetje op te ruimen en schoon te maken na een feestje, geef Nadia dan \'s avonds een aantal biertjes en de volgende dag als je wakker wordt, is alles opgeruimd door dit vlijtige bijtje.
Haar obsessie met financiën komt komend jaar goed van pas als penningmeester en coördinator van het Commercial Team. Ook zal Nadia komend jaar vaak achter het aanrecht staan om met de KookCie heerlijke gerechten voor ons te koken.

Vice-voorzitter en lustrumcoördinator:
Sanne Houterman

Commissies:
PRCie, LustrumCie, AlmanakCie


Studie: Communicatiewetenschap

Vice-voorzitter en Lustrumcoördinator PR, Lustrumcommissie en Almanak
Geboortedatum: 28-08-1991

Studie: Communicatiewetenschappen

Wie is Sanne?! Dat is een goede vraag. Sanne is een beetje de moeder van de groep. Niet alleen omdat ze oud is, maar voornamelijk omdat ze ook voor ons zorgt. Sanne is dan ook wel één van de aanstekers die je net over dat randje krijgt. Denk hierbij aan toch nog even een biertje geven na een bpk. Maar ze is dan ook weer de persoon die je de eerste stap richting huis brengt, op de fiets zet of in de nachtbus stopt.
Daarnaast is Sanne de creatieve geest van het bestuur. De creator van logo’s, posters en bedrukkingen is voor Sanne al bijna geen uitdaging meer. Dat doet ze even en dan is het eindresultaat top! Dit doet ze niet alleen voor het bestuur, maar die skills gebruikt ze ook bij de PR. Hierin kan Sanne al haar liefde kwijt voor AEGEE-Amsterdam en kan ze het overbrengen op iedereen die het maar wil horen. Als PR’er zorgt Sanne samen met de commissie voor de nieuwe jonge leden (lees hier: jonge jongens), maar dat laten we maar even in het midden.

Alle grappen terzijde, Sanne is een lieve meid met een gouden (das) hart. Ze gaat zich honderd procent inzetten voor de vereniging en gaat samen met de commissies een geweldig Lustrum neerzetten, en dat allemaal met een lach op haar gezicht.

Europa coördinator:
Iris van den Oord

Commissies:
EventCie, SUCie, ELWCie, Erasmus+


Studie: Rechtsgeleerdheid

Europacoördinator eventCie, Erasmus+, ELWCie & SU-Commisie
Geboortedatum: 26-06-1995

Studie: Rechtsgeleerdheid

Met haar vrolijke, maar vooral retesnelle, babbel is het soms net of je naar een aflevering van Gilmore Girls zit te kijken. Maar wie aan de sneltreinvaart van deze dame gewend raakt, zal merken dat deze snelheid vooral door enthousiasme voortgedreven wordt. Met dit enthousiasme zal ze aankomend jaar ook ongetwijfeld menig Europeaan in gaan pakken, want wie kan de warmte en energie van deze dame nou niet weerstaan? Iris is een echte knuffelaar, dus als je weer eens te lam op de borrel staat, je lievelingstrui op ELW bent kwijtgeraakt of je verovering van de avond met een ander ziet zoenen, twijfel dan niet om deze meid om de nek te vliegen.

Coördinator intern:
Neeltje Winkler

Commissies:
FeestCie, IntroCie, SkiCie, SolCie


Studie: Criminologie

Coördinator Intern IntroCie, Coördinator Eerstejaars, Coördinator Genootschappen, SkiCie, FeestCie & SolCie
Geboortedatum: 02-06-1994

Studie: Criminologie

Of onze Nelis nou in Zandvoort op het strand ligt, in Bakkeveen eerstejaars laat yoghurt-rugbyen of in de Brasil Bar op de borrel staat, ze is er als een vis in het water. Haar geheime talent als ex-zwemjuf? Ze gooit de eerstejaars meteen in de dieptes van het AEGEE-leven in de introperiode, maar altijd met een lieve lach waardoor iedereen haar vertrouwt en zonder aarzelen die dieptes in zal springen. Deze blonde beach babe is overal perfect op voorbereid en heeft dan ook altijd after-sun bij zich, zodat ze zelfs in dit regenachtige landje iedere dag klaar is voor de zon.
Komend jaar zal Neeltje de golven inwisselen voor de bergen en een fantastische skireis neerzetten, inclusief dito feestjes. Hoewel ze zelf niet zo goed tegen shotjes kan, voert ze die maar wat graag aan anderen en dus is de FeestCie een perfecte match voor deze party animal.

Coördinator sociaal:
Nikki Derlagen

Commissies:
RedactCie, GalaCie, MediaCie, CultCie, ZeilCie


Studie: CIW

Wanneer je de titel Coördinator Sociaal meekrijgt dan weet je het wel: dan moet je wel gezellig zijn! Dat is onze Nikki dan ook, altijd in voor een feestje en altijd vrolijk. Als je voor iedere keer dat je haar sip aantreft een biertje krijgt dan kom je op een bijzonder nuchtere avond uit.


Met een commissie pakket dat onder andere bestaat uit leuke weekendjes organiseren, het verenigingsblad uitgeven, talloze foto’s maken en ook nog eens culturele uitjes organiseren, weet je dat deze chick flink wat aankan. Ze is dan ook niet bang voor wat werk en zet altijd haar schouders eronder.

Voorzitter:
Brent Appelman

Commissies:
WebCie


Studie: Geneeskunde

Voorzitter WebCie
Studie: Geneeskunde

Deze enthousiaste, 22-jarige geneeskunde student heeft dit jaar de voorzittershamer opgeëist. Als enige man in het gezelschap zal Brent zich goed staande moeten kunnen houden, maar in zijn periode als introvoorzitter heeft hij al bewezen dat dit geen probleem zal zijn. Met een brede glimlach en een goede babbel zal hij onze mooie vereniging op CoBo’s en andere gelegenheden vertegenwoordigen, zowel binnen Nederland als in Europa. Borrel is Brent’s tweede naam en de weg naar de Brasil Bar kan hij wel dromen. Op de dinsdagavond zal deze befaamde borrelaar dan ook hard zijn best doen om samen met de BorrelCie de vetste avonden neer te zetten. Wat je misschien niet zo snel zou denken is dat er ook stiekem een klein computernerdje in deze jongen schuilt, waardoor hij zich helemaal zal kunnen uitleven bij de ICTcie.

Aurora

Aurora zal komend jaar haar best doen om er een topjaar van te maken voor haar leden. Van meerderejaars tot toekomstige eerstejaars, van genootschappen tot europese gasten, iedereen is welkom. Wij zullen een open, oprecht en enthousiast bestuur vormen, uiteraard met een klassieke touch hier en daar. Wij willen met een
professionele, doch persoonlijke aanpak AEGEE-Amsterdam zichzelf nog verder laten ontwikkelen. Zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen willen wij meer van AEGEE-Amsterdam laten horen, daarbij willen wij onze leden juist meer van Europa laten zien. Met goede voorbereiding en vol enthousiasme beginnen wij dit jaar met het volste vertrouwen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Namens het XXIXste bestuur van AEGEE-Amsterdam,
Marsha van Leeuwen,
Voorzitter Aurora

Voorzitter :
Marsha van Leeuwen

Commissies:
SkiCie, WebCie, IntroCie


Studie: Criminologie

Secretaris:
Jacky Zentveld

Commissies:
RedactCie, MediaCie, FeestCie


Studie: Sociologie

Penningmeester:
Frank Doornink

Commissies:
GalaCie, BorrelCie, CommerCie


Studie: Economie en bedrijfseconomie

Coördinator exterieur en Vice-voorzitter:
Maxime Nelissen

Commissies:
EventCie, ELWCie, KookCie


Studie: Communicatiewetenschap

Europa coördinator:
Fleur Crolla

Commissies:
CultCie, Erasmus+


Studie: Criminologie

Troef

Troef zal zich komend jaar zowel binnen als buiten de landsgrenzen laten gelden. Wij gaan er voor zorgen dat leden gebruik gaan maken van de grenzeloze mogelijkheden die onze vereniging te bieden heeft. Van een gezellige borrel tot een culturele avond, van een spetterend feest tot een liftwedstrijd en van Amsterdam tot Europa.

Troef zal enthousiasme en daadkracht uitstralen, we willen AEGEE-Amsterdam vooruit helpen. Met een gedreven voorzitter, een punctuele secretaris, een betrouwbare penningmeester, een lieve Coördinator Intern en een soepele Europacoördinator hebben wij er het volste vertrouwen in dat we dit waar gaan maken!

Namens het XXVIIIste bestuur van AEGEE-Amsterdam,

Anne Bakhuizen
Voorzitter Troef

Voorzitter:
Anne Bakhuizen

Commissies:
CultCie, PRCie


Studie: Politicologie & Rechten

Deze intelligente en vrolijke jongedame zal dit jaar Troef gaan voorzitten. Het onvermijdelijke gebeurde in haar derde jaar bij AEGEE, nu is voor Anne eindelijk het juiste moment gekomen om de eindverantwoordelijkheid te nemen. En dat kan Anne wel, als jurist en politicoloog in spe, kan ze haar kennis eindelijk in de praktijk brengen. Als vergaderingen uit de hand dreigen te lopen, treedt ze streng doch rechtvaardig op, en dat mag ook best. Als voorzitter zal Anne dit jaar het gezicht van de vereniging zijn en AEGEE-Amsterdam vertegenwoordigen binnen Amsterdam, Nederland en Europa.

Anne zal volgend jaar ook verantwoordelijk zijn voor de acquisitie. Ze schroomt er niet voor bedrijven te vertellen wat onze mooie vereniging allemaal te bieden heeft. Dat komt ook van pas bij de tijdens de PR-periode, nieuwe eerstejaars zullen in rij staan als ze zijn aangestoken door Anne\'s enthousiasme.

Hoewel Anne graag een biertje drinkt en dan uit volle borst Nederlandstalige klassiekers meezingt, kan ze ook bloedserieus zijn. Als coördinator van de CultCie zal ze voor AEGEE-Amsterdam een aantal inhoudelijke activiteiten organiseren. Ze weet haar bestuursleden te motiveren ervoor te gaan, deze fanatiekeling zal er voor zorgen dat het voor iedereen een top jaar wordt.

Secretaris:
Sarie Hertgers

Commissies:
GalaCie, RedactCie, MediaCie


Studie: Nederlandse taal en cultuur

Deze charmante en ijverige blondine zal dit jaar het overzicht voor ons gaan bewaren, wanneer wij ons dreigen te verliezen in de minder belangrijke zaken des levens. De functie van secretaris is haar op het lijf geschreven, met haar discipline, vastberadenheid en feilloos gevoel voor taal zal zij alle notulen keurig op tijd en zonder een enkele spelfout aanleveren, zodat iedereen goed op de hoogte zal zijn van de stand van zaken.

Haar fascinatie voor taal zal haar ook zeker goed van pas komen als de nieuwe coördinator van de ES. Met Sarie aan het roer kan je erop rekenen dat deze altijd op tijd bij je op de mat zal vallen en met haar begeleiding van de PaparaCie zal deze ongetwijfeld vol komen te staan met de sappigste foto\'s.

Wat je Glitter en Glamour behoefte betreft zit je dit jaar ook weer helemaal bij goed bij AEGEE, want niemand minder dan onze lieftallige secretaris zal er zorg voor dragen dat het jaarlijkse gala een onvergetelijke en betoverende nacht zal worden die je nog lang zal heugen.

Tot slot zullen de oudgedienden van AGEE dit jaar in goede handen zijn bij deze sociale en spontane dame. Ze is vastberaden een tweetal gezellige borrels voor onze reünisten te organiseren waarop zij heerlijk kunnen reminisceren over de gouden dagen die zij in hun tijd bij onze prachtige vereniging hebben beleefd.

Penningmeester:
Herman Hilverda

Commissies:
KookCie, SkiCie


Studie: Sociale geografie

Deze 20-jarige blonde, goedlachse en guitige jongeman bekijkt de wereld door zijn zwarte glazen en ziet dat het goed is. Toen hij nog maar enkele maanden lid was van onze mooie vereniging wist hij het al: hier staat de volgende penningmeester van AEGEE-Amsterdam.

En zo geschiedde het: deze betrouwbare en o zo nuchtere Groninger zal dit jaar op de centjes letten. Of het nou op zijn geliefde pantoffels in zijn cipierswoning in Amsterdam-Oost, of strak in het pak op kantoor is: Herman zal elke week zorgen voor balans.

Naast de zorg voor de financiën zal hij ook zijn mannetje staan achter het aanrecht. Het vertrouwen dat deze labrador uitstraalt zal de KookCie opstuwen tot grote hoogten.

Zijn liefde voor jenever zal hij misschien moeten inruilen voor \"een lekker\" jägertje. Als coördinator van de ski-reis zal hij vast en zeker wat troeven achter de hand houden om er een onvergetelijke wintersport van te maken. Een tipje van de sluier: zijn onuitputtelijke stroom van moppen zal goed van pas komen tijdens de busreis.

Vice-Voorzitter / Coördinator Intern:
Chloé Dorleijn

Commissies:
EventCie, LiftCie, IntroCie


Studie: Psychologie

Chloé is met haar zorgzame, lieve karakter volledig op haar plek als Coördinator Intern. Zelfs als zij een aantal drankjes tot zich heeft genomen, bakt ze tosti’s voor de hongerige en haalt ze water voor de dorstige. Er bestaat dan ook geen twijfel over het feit dat zij flink in de smaak zal vallen bij de eerstejaars die ze onder haar hoede neemt. Met haar master psychologie in the pocket, zal ze altijd een betrouwbaar aanspreekpunt vormen.

Haar kracht ligt in haar levenservaring. Met drieëntwintig jaar op de teller is zij de oudste en meest wijze van ons vijf. Daar gaan wij althans vanuit. Haar ervaring en oog voor structuur zal haar zeker ten goede komen tijdens het coördineren van de drukke introductieperiode.

Kom je haar tegen? Schroom dan niet om haar in het Frans aan te spreken! Naast onze nuchtere klompentaal, beheerst zij vloeiend de romantische taal der stokbroden en croissants. Chloé coördineert dan ook niet voor niets ons event dit jaar. Zowel lokaal als over de grens zal zij met haar Franse charmes een verpletterende indruk maken.

Coördinator Europa:
Gijs van Amerongen

Commissies:
SUCie, Erasmus+, FeestCie


Studie: Psychologie

Deze lange jongen is dan nog maar net lid en heeft het al zo naar zijn zin dat hij meteen besloot het bestuur in te gaan. Wanneer Gijs iets doet dan gaat hij er voor de volle 100% voor. Hij heeft altijd wel een grap om de sfeer te verlichten, soms wel wat droog maar daar hebben we bier voor.

Europa it is! Dat is het motto van Gijs. Deze casanova zal het contact onderhouden met Europa. In een handomdraai heeft hij alle uitwisselingen in the pocket. Als psychologie student weet Gijs hoe hij het moet aanpakken, in een oogopslag weet hij wat leden willen. Als echte party animal zal hij de feesten goed coördineren en een goede sfeer garanderen. Door zijn vlotte babbel en organisatie skills zal hij de Europeanen in Amsterdam een onvergetelijke tijd laten doorbrengen. Dit jaar zal Gijs ons helpen om onze grenzen te verleggen, maar wie weet tot waar...

Allure

Met trots presenteren wij het XXVIIe bestuur van AEGEE-Amsterdam: Allure! Dit vrouwelijke bestuur zal het komende jaar haar mannetje staan. Allure zal het komende jaar haar uiterste best gaan doen om, samen met haar leden, zich te laten zien in Europa. Daarnaast zijn ze vast besloten een stevige indruk achter te laten in Amsterdam. Met een ervaren voorzitter, een nauwkeurige secretaris, een ambitieuze penningmeester, een ontzettend gezellige coördinator Lokaal en een betrouwbare Europa-coördinator belooft het een mooi jaar te gaan worden!

Voorzitter:
Judith de Lange

Commissies:


Studie: Communicatiewetenschappen

Met haar rode haren, spontane lach en lieve karakter zal Judith als voorzitter een verpletterende indruk achter laten bij zowel de Nederlandse locals als in Europa. Daarnaast is het haar taak om ons door dit jaar heen te gaan leiden. Ondanks haar lieve en vrolijke karakter zal Judith niet gauw over zich heen laten lopen en daarom een uitstekende voorzitter zijn. Ze studeert communicatiewetenschappen, dus met haar kennis en ervaring omtrent communicatie is de taak als coördinator extern natuurlijk voor haar weggelegd. Maar ook tijdens de PR zal deze ervaring en haar goede babbel heel belangrijk zijn, hiermee moet ze immers de nieuwe leden binnen halen. Judith heeft natuurlijk al heel wat ervaring met de PR en weet als geen ander hoe een spetterende poster en overtuigend praatje eruit moet zien. Ook niet geheel onbelangrijk; haar ervaring met de mannelijke leden, die pakt ze namelijk zo in. Dat leden werven komt wel goed dit jaar! Ook zal Judith zorg dragen voor de acquisitie, een heel belangrijke taak binnen de vereniging, want money makes AEGEE go around. Dit gaat helemaal goed komen, want zeg nou zelf; wie wil nu niet met zo’n stralende meid zaken doen?

Secretaris:
Giulia van den Beuken

Commissies:


Studie: Rechtsgeleerdheid

Het zijn van secretaris is Giulia op het lijf geschreven. Deze dame uit Delft met Haagse trekjes houdt van eerlijke en duidelijke communicatie. Dit zal haar goed van pas komen tijdens het bijhouden van alle notulen en het inschrijven van de nieuwe leden. De verslagen van de activiteiten zullen onder haar bezielende leiding in de EuropeSession geplaatst worden. Het coördineren van de EuropeSession gaat goed samen met Giulia’s tweede passie: de PaparaCie. Met haar scherpe oog zal geen detail haar ontgaan. Gewapend met de camera zal zij tijdens activiteiten alles op de gevoelige plaats vastleggen. Geen enkele onschuldige zoen is nog veilig als Giulia een camera in haar handen heeft… Na vorig jaar lid te zijn geweest van de GalaCie, zal Giulia dit jaar als coördinator een spetterend gala gaan neerzetten. Met haar ervaring zal dit zeker een mooie avond worden! Ondanks dat het maken van de foto\'s op die avond aan een (semi)professionele fotograaf zal worden overgelaten, kunnen we met een gerust hart ervanuit gaan dat niks aan de nauwkeurige blik van Giulia zal ontgaan!

Penningmeester:
Amber Bel

Commissies:
KookCie


Studie: Culturele Antropologie & Geschiedenis

Als er een ding is waar Amber van houdt, dan is het avontuur. Het organiseren van onze befaamde liftwedstrijden zijn haar dan ook op het lijf geschreven. Mocht jij wat inspiratie kunnen gebruiken; zij is de dame om aan te spreken tijdens de borrel - met haar vrolijke babbel is succes gegarandeerd. Deze sociale kwaliteiten gaan haar zeker ook van pas komen wanneer ze gedurende het jaar voor onze leden spetterende feesten neer gaat zetten, met haar originaliteit en enthousiasme hebben wij hier het volste vertrouwen in. Alweer twee jaar geleden verruilde Amber het kleine Leerdam om Amsterdam te veroveren. Ambitieus is ze zeker te noemen; naast haar studie Culturele Antropologie en Geschiedenis neemt ze nu ook de taak op zich van penningmeester. Op het eerste gezicht verwacht je het misschien niet maar achter deze vrolijke verschijning gaat een gestructureerde, ambitieuze zakenvrouw verscholen! Er is dan ook geen twijfel over mogelijk dat zij komend jaar met veel succes haar taak als penningmeester zal volbrengen. Mocht je dit jaar eens langs kantoor willen komen, doe dit dan tijdens haar kantoordienst; Ambers opruimbuien zullen er voor zorgen dat het kleine kantoor er ten alle tijden keurig uit zal zien!

Vice-voorzitter / Coördinator Lokaal:
Katelijne Weijland

Commissies:


Studie: Fysiotherapie

Deze geboren en getogen Brabantse kent waarschijnlijk elke Guus Meeuwis hit uit haar hoofd, kan je zonder twijfel alle behaalde uitslagen, bekers en prijzen van PSV geven en Carnaval is haar favoriete feestdag! Toch heeft zij zo’n 2 jaar geleden het prachtige Eindhoven verruild voor het nog veel prachtigere Amsterdam, waar zij studeert aan de HvA om later fysiotherapeut te worden. Nu staat Katelijne nog elke zaterdag op Tos Actief waar zij, naar horen zeggen, aardig goed kan voetballen. Maar echt schitteren doet zij in de 3de helft, daar komen haar kwaliteiten pas echt naar voren; bier drinken en ouwehoeren. Dit kan zij toch wel als een van de besten. Je zou het misschien niet gelijk denken, maar Katelijne is waarschijnlijk wel degene die het meeste praat van dit nieuwe bestuur. Daar is helemaal niks mis mee en het zal haar meer dan van pas komen als Coördinator Lokaal. Een vlotte babbel is nu eenmaal een must tijdens het coördineren van de IntroCommissie. Hiermee, in combinatie met haar aangeboren talent om te regelen, zal zij in een strak georganiseerde 2 weken alle nieuwe leden kennis laten maken met onze fantastische vereniging. Ook haar serieuzere kant zal naar voren komen ten tijde van het Event. Onafhankelijk van het thema, de deelnemers of de locatie, met Katelijne zal dit sowieso een geslaagd Event worden.

Coördinator Europa:
José Dams

Commissies:
Erasmus+, SUCie


Studie: Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Deze fanatieke voetbalster uit Brabant zal AEGEE-Amsterdam het komende jaar vertegenwoordigen als Europa Coördinator. Een van haar doelen is de leden bewuster te maken van de vele kansen die in Europa liggen. José zal de leden kennis laten maken met Europa en Europa met Amsterdam. Onder het genot van een grote bak koffie zal José de organisatie van vele Europese activiteiten op zich nemen. Ze zal de leden goedkope uithoeken van Europa laten zien en een fantastische skireis organiseren. Haar verborgen talent om te regelen en organiseren zal ook goed van pas komen bij de Youth in Action en de Summer University. Met een goede dosis nuchterheid zal zij dit jaar een stabiele factor zijn binnen het bestuur. José zal dit jaar haar grenzen verleggen (en die van de leden)...

Furore

De 25e verjaardag van AEGEE-Amsterdam nadert in sneltreinvaart! Om van dit lustrumjaar een jaar met een gouden randje te maken staat Massief klaar om alle leden op hun wenken te bedienen. Dit betekent doorgaan met én het verfijnen van alles wat AEGEE-Amsterdam de afgelopen 24 jaar tot een gezellige en drukke vereniging heeft gemaakt: de wekelijkse borrel, de heftige feesten, het verre reizen, de niet te stillen dorst naar avontuur maar vooral ook de gezelligheid die op iedere activiteit te vinden is.

Naast het voortzetten van oude klassiekers en nieuwe tradities zoals respectievelijk de Kinkyparty en het Verleg-je-grenzenspel wordt er ook alles aan gedaan om het vijfde lustrumjaar grootser en uitzonderlijker te maken dan ooit te voren. De combinatie van een energiek bestuur bestaande uit zeven gepassioneerde leden gemixt met bijna 600 AEGEE’ers, reünisten en ereleden zorgt ervoor dat een spannend jaar in het vooruitschiet ligt.

Wij vertrouwen óók op jouw hulp bij het ontkurken van de verjaardags-champagne en stellen ons tot doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat AEGEE-Amsterdam en AEGEE-Europe te bieden hebben: spreek ons daarom altijd gerust aan met goede ideeën en/of opmerkingen.

Massief staat als een blok voor het komende jaar.

Namens het 25e bestuur van AEGEE-Amsterdam,

Martien van der Burg
Voorzitter Massief

Voorzitter:
Wieke van der Kroef

Commissies:


Studie: Filosofie & Politicologie

Wieke is een ware Amsterdamse, wat je in veel dingen terug ziet komen. Ze is eerlijk en vooral duidelijk. Geschoold in de Politicologie en filosofie, maar nog meer door het leven in de grote stad. Hoewel Wieke voor alles en iedereen open staat, zal ze ook altijd duidelijk aangeven waar de grens ligt. Wieke straalt van nature een gezag uit waar slechts weinigen omheen kunnen. Er zijn weinig zaken die Wieke echt van haar apropos doen raken. In alle rust weet ze iedereen de juiste vragen te stellen en zo het onderste uit de kan te halen, wat een uitermate handige kwaliteit is bij de onderhandelingen met de Havelaar.

Zelfs in het reizen is haar afkomst terug te zien. Wieke heeft het halve Europese continent gezien vanuit het zadel haar fiets. Ze zal deze ervaringen met de Europese hartelijkheid en gastvrijheid, nimmer vergeten. Deze ervaringen hebben duidelijk invloed gehad, gezien haar meer dan positieve houding tegenover de rest van Europa. Ook heeft zij geleerd hoe belangrijk het is om creatief te om te gaan met taal wanneer je communiceert met mensen die een andere taal spreken, een goede ervaring als coördinator van de EDL.

Als een wachter op Sions muren zal Wieke zich komend jaar inzetten om haar medebestuursleden te laten floreren, zodat zij op hun beurt de vereniging tot een nog grotere hoogte kunnen doen stijgen.

Secretaris:
Marleen van Dam

Commissies:


Studie: Politicologie/Filosofie

Deze vrolijke meid verruilde een aantal jaar geleden de Haagse duinen voor een stekje in het prachtige Amsterdam. Dit jaar zal zij zich voor 200% gaan inzetten in haar functie als secretaris van de vereniging. Al het besprokene tijdens vergaderingen zal nauwkeurig worden vastgelegd en de voorraad pennen op kantoor zal groter zijn dan ooit tevoren.

Niet alleen gesproken woorden zullen door Marleen worden vastgelegd. Tijdens de vele activiteiten, feesten en borrels zal zij namelijk ook op jacht gaan om onvergetelijke momenten op beeld te vereeuwigen als coordinator van de PaparaCie.

Verder zal zij haar handen uit de mouwen gaan steken om er voor te zorgen dat ook dit jaar weer vijf spetterende EuropeSessions op je (digitale) deurmat ploffen, om alle leden heerlijke maaltijden voor te schotelen als coordinator van de cokecie, en om weer een aantal gezellige reunistenborrels te organiseren.

Penningsmeester:
Sietze Faber

Commissies:


Studie: Stedenbouwkunde & Ruimtelijke Planning

Balans. Dat is waar het in essentie bij Sietze om draait. Als enige man in een bestuur van zes draagt hij zorg voor de balans, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Zo zal hij als penningmeester waken over de financiële gesteldheid van de vereniging. Hierbij zal het vooruit kunnen plannen met zijn studie Planologie als achtergrond goed voor hem weggelegd zijn. Figuurlijk gesproken zal hij ook voor de nodige emotionele balans zorg dragen. De grote doch onvermijdbare hoeveelheden stress en chaos zullen door hem met verve worden bestreden.

Wellicht vraag je je nu af hoe hij dit alles voor zich ziet. Welnu ziet Sietze wederom balans als kernbegrip in zijn plan van aanpak. Door middel van een harmonieuze mix van enerzijds vleugjes Noord-Hollandse nuchterheid, humor en onzinnig ogende (doch schijn bedriegt) filosofische stellingen anderzijds zal een gewogen evenwicht worden bereikt. Uitschieters hier en daar achterwege gelaten blijft het gemiddelde zo toch constant. Indien je overigens geen idee hebt waar dit alles over gaat; geen stress! De aanhouder wint. Alles valt te leren: “Excellence is an art won by training and habituation” – Aristoteles.

Afwijken van de balans is altijd mogelijk. Soms moet je immers ook een beetje gek kunnen doen. Als het maar gecontroleerd gebeurt, op evenwichtige wijze zeg maar. Als vanzelf kunnen aanvoelen wanneer iets kan en wanneer niet. Aristoteles zei dit al duizenden jaren geleden en nog steeds blijft zijn gedachtegoed gelden: “Virtue makes the goal right, practical wisdom the things leading to it”. Kortom, vol goede moed een topjaar tegemoet.

Vice-Voorzitter & Coördinator Extern:
Annemiek van den Heuvel

Commissies:


Studie: Fashion & Branding

Annemiek zal dit jaar de meeste kots opruimen, volgend jaar nog vrijgezel zijn en later een bekende Nederlander worden. Dit kwam uit de bestuurstest die tijdens het wisselweekend van AEGEE-Amsterdam werd gedaan. Daarnaast staat ze ook bekend als de meest pragmatische persoon van het bestuur. Al deze kwaliteiten zal ze dit jaar inzetten om er een geweldig jaar van te maken!

Als coördinator extern zal Annemiek overal met een brede glimlach verschijnen en AEGEE-Amsterdam van zijn beste kant vertegenwoordigen. Tijdens de PR vele nieuwe zieltjes winnen, zal geen probleem worden. Met een geel T-shirt, posters, flyers en bergen stickers verandert Annemiek in een waar beest. Het liefst plakt ze de meest verboden plekken helemaal vol met de helder gele AEGEE-Amsterdam sticker.

Ook het gala staat op het organisatielijstje van Annemiek. Met als doel, veel AEGEE’ers in een mooie jurk/pak zien te krijgen een geweldige avond creëren. Tweemaal heeft Annemiek een gala bezocht en zelf vond ze dit beide keren een van de leukste feesten van het jaar. Dus Annemiek is zeker de aangewezen persoon om het gala te organiseren.

Dan mag Annemiek ook nog haar spierballen laten zien. Het complete kantoor moet naar de andere kant van de stad en Annemiek gaat dit regelen. Vele handen maken licht werk, dus hopelijk zijn er veel leden die haar een handje helpen.

Zin in het aankomende jaar heeft Annemiek zeker. Een volledige focus op AEGEE het hele jaar en met haar levensmotto: ‘Alles komt goed’, moet het ook zeker wel goed komen dit jaar!

Coördinator Europa:
Rikke Huis in 't Veld

Commissies:
SUCie


Studie: Geschiedenis

Deze lange, blonde, Twentse drama Queen begint nu eindelijk een beetje in te burgeren in Amsterdam. Om niet een echte Amsterdamse te worden, die denkt dat de wereld ophoudt buiten de stadsgrenzen, wordt Rikke Europa-coördinator. Rikke heeft erg veel zin om dit jaar menig Europese stad kennis te laten maken met de niet zo nuchtere kant van “ons Nederlanders”.

Daarom is ze coördinator van de EuropaCie. Ze verwacht met behulp van deze commissie de Aegee-Amsterdammers kennis te laten maken met leuke Europese steden (en andersom natuurlijk). In de LiftCie hoopt Rikke een aantal succesvolle liftwedstrijden te organiseren, en daar één groot feest van te maken. Om toch nog een beetje in haar eigen stad te blijven, hoopt Rikke met behulp van de Youth in Action en Summer University een aantal Europeanen te laten zien hoeveel leuks Amsterdam te bieden heeft.

Coördinator sociaal:
Maartje Vedder

Commissies:


Studie: Politicologie

Party till you die, dat is het levensmotto van Maartje. Daarom is zij volledig op haar plek als Coördinator Sociaal binnen Furore. Haar doel is om alle leden binnen AEGEE-Amsterdam, zowel ouderejaars als eerstejaars, van het nachtleven te laten genieten zoals zij dat nog nooit gedaan hebben. Hier kan ze haar ervaringen die ze heeft opgedaan op de schoolfeesten in een Arnhemse Vogelaarwijk goed gebruiken!

Alle nieuwe eerstejaars zal Maartje verwelkomen met open armen en zachte boezem. Samen met de IntroCie zal zij garant staan voor 3 weken van vertier en vermaak met als absoluut hoogtepunt het weekend in Drenthe (buitenland aldus Maartje). Zij weet als geen ander hoe zij mensen moet aantrekken en vasthouden, als politicologe in de dop leert zij niets anders dan dat.

Naast de eigen Amsterdamse leden zal Maartje ook een onvergetelijke ervaring organiseren voor buitenlandse AEGEE-ers, tijdens het Congres. Hier zal zij haar speerpunten (Feesten, Feesten en Studeren) kunnen samenbrengen in één heftig weekend. Een Beauty met Brains: dat is geen begrip, dat is een lifestyle en Maartje streeft hem na. Ze ziet er misschien schattig uit, maar Heftig is haar tweede naam!

Massief

De 25e verjaardag van AEGEE-Amsterdam nadert in sneltreinvaart! Om van dit lustrumjaar een jaar met een gouden randje te maken staat Massief klaar om alle leden op hun wenken te bedienen. Dit betekent doorgaan met én het verfijnen van alles wat AEGEE-Amsterdam de afgelopen 24 jaar tot een gezellige en drukke vereniging heeft gemaakt: de wekelijkse borrel, de heftige feesten, het verre reizen, de niet te stillen dorst naar avontuur maar vooral ook de gezelligheid die op iedere activiteit te vinden is.

Naast het voortzetten van oude klassiekers en nieuwe tradities zoals respectievelijk de Kinkyparty en het Verleg-je-grenzenspel wordt er ook alles aan gedaan om het vijfde lustrumjaar grootser en uitzonderlijker te maken dan ooit te voren. De combinatie van een energiek bestuur bestaande uit zeven gepassioneerde leden gemixt met bijna 600 AEGEE’ers, reünisten en ereleden zorgt ervoor dat een spannend jaar in het vooruitschiet ligt.

Wij vertrouwen óók op jouw hulp bij het ontkurken van de verjaardags-champagne en stellen ons tot doel zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat AEGEE-Amsterdam en AEGEE-Europe te bieden hebben: spreek ons daarom altijd gerust aan met goede ideeën en/of opmerkingen.

Massief staat als een blok voor het komende jaar.

Namens het 25e bestuur van AEGEE-Amsterdam,

Martien van der Burg
Voorzitter Massief

Voorzitter:
Martien van der Burg

Commissies:


Studie: Economie + Politicologie

Deze vrolijke Limburgse jongen is helaas niet gezegend met veel technisch inzicht. In de gemiddelde gereedschapskist kan hij een schroevendraaier amper van een boormachine onderscheiden maar gelukkig weet Martien de voorzittershamer van AEGEE-Amsterdam wel probleemloos te vinden. Naast het voorzitten van de ALV’s gaat hij daarnaast alles op alles zetten om de kakofonie tijdens de bestuursvergaderingen van het zevenkoppige bestuur in goede banen te leiden.

Daarnaast zal deze goedlachse jongen het komende jaar de schrik zijn van menig bedrijf in de hoofdstad en omstreken; hij gaat zich namelijk inzetten voor de sponsoring van onze vereniging. Geen bedrijfsleider of manager is meer veilig wanneer Martien centen ruikt. Met meer dan twee jaar full-time ervaring in een callcentre is hij de ideale kandidaat voor deze post.

Met de overige leden van Massief deelt Martien een liefde voor reizen en avontuur. Dat blijkt uit meer dan alleen zijn bestuursfunctie binnen een Europese vereniging als AEGEE: op zijn werk straalt hij namelijk achter de receptiebalie van een hostel waar hij chagrijnige en voortdurend stonede toeristen vanuit de hele wereld met een glimlach wegwijs maakt in Amsterdam.

Dit jaar gaat hij ook de vereniging in de juiste richting leiden!

Secretaris:
Aldo van Hedel

Commissies:


Studie: Economie en Bedrijfseconomie

Wie houdt niet van ‘m? Zijn bevlogen en amicale verschijning zal ook komend jaar de wekelijkse borrel sieren. Aldo staat altijd voor z’n medeleden paraat; een gezellig feestje of andere activiteit wordt niet zomaar overgeslagen!

Aldo bekleedt dit jaar de respectabele functie der secretaris en doet daarmee de naam Massief gelden. Hij is de juiste man. Een rots in de branding, zo secuur en accuraat als hij te werk gaat. Uitspattingen worden vastgelegd en ongeschreven regels neergepend.

Als vader van een groot AEGEE-gezin weet Aldo als geen ander hoe belangrijk mentoren zijn en zal daarom waar nodig hen de helpende hand toereiken als Eerstejaarscoördinator. Praten over puberend grut? Geen probleem. Eventuele onenigheidjes tussen ouders? De benodigde portie Oprah en Dr. Phil adviezen worden er stante pede op nageslagen.

Maar één van de meest bijzondere momenten van dit jaar om naar uit te kijken, kan hier niet onbesproken blijven. Aldo is er altijd erg bescheiden over geweest, maar aankomende skireis zal hij dan toch eindelijk zijn skikunsten mogen vertonen. Spanning en sensatie; we gaan met deze AEGEE-topman een Massief jaar tegemoet!

Penningmeester:
Tessa van Ravenzwaaij

Commissies:


Studie: Politicologie

Tessa houdt wel van een biertje op z’n tijd. Als echte Amsterdamse chick kan zij drinken als geen ander (19 bier tijdens BPK!), geen chique cocktails voor haar (hoewel die af en toe natuurlijk wel erg lekker zijn). Een bekend levensmotto is: drinken doet een beetje zeer, maar nuchter leven nog veel meer. Vrienden omschrijven Tessa vaak als een Malle Jopie.

Als nieuwe penningmeester van onze vereniging kan ze haar Graaf Tel-kwaliteiten goed gebruiken. Tessa is naast een feest beest ook een serieuze dame, waarom zou je anders Politicologie studeren? Zij zal er op toe zien dat de financiën in de vereniging strikt worden geregeld.

Natuurlijk is Tessa ook een chiquie als het er op aankomt. Daarom hebben wij er alle vertrouwen dat zij het Gala komend jaar spetterend zal laten zijn. In de LiftCie zal Tessa haar Lift kwaliteiten goed gebruiken. Want met 4 liftwedstrijden als ervaring weet zij wel hoe het eraan toe gaat op de snelweg en tijdens het weekend. Hiervoor kan zij bovendien haar vele reis ervaring in Europa gebruiken.

Samenvattend is Tessa met haar Amsterdamse directheid, Nederlandse nuchterheid en (AEGEE-) Europese crazy-ness een aanwinst voor Massief.

Vice-voorzitter & Coördinator Sociaal:
Rosa Brandenburg

Commissies:


Studie: Klinische Neuropsychologie

Met de chique titel ‘sociaal coördinator’ wil Rosa dit jaar een rol gaan innemen in jullie nieuwe bestuur. Afgelopen jaar is zij namelijk erg gaan houden van de feesten van AEGEE, waar het bier voor een geweldige prijs stroomt, de leden de thema’s altijd waar weten te maken en spelletjes nog in zijn. Als Drentse ex-boerin lust zij hier wel pap van en zij heeft zich daarom voorgenomen zich eens flink in te gaan zetten op sociaal gebied.

Voor wie nu bang is de klompen weer van zolder te moeten halen, na twee jaar Amsterdam is zij inmiddels aardig stedelijk afgericht en voelt zij zich met uitzondering op het sportgebied praktisch Amsterdammer. In haar flatje op het oude de meer stadion houdt zij zich bezig met de psychologische aspecten van de wereld wanneer de studieplicht roept. Maar is zij ook vaak met groot enthousiasme in de keuken te vinden. Laten we dus hopen dat de kookboeken van de cokecie dit jaar niet massaal zullen verdwijnen in de grijpgrage handen van dit schattige meisje. We waarschuwen u overigens van te voren, deze leuke barbie act gaat gepaard met een grote mond en helaas veel gezang.

Als vice-voorzitter kan zij deze eigenschappen wellicht goed gebruiken om eventuele inval borrel praatjes te vullen met creatieve teksten. Met hier en daar wat onhandige bewegingen of interessante uitspraken doet zij haar haarkleur vaak eer aan. Maar zoals iedereen weet do blonds have more fun dus wie weet zal het haar ook helpen tijdens de lange nachten en diepe glazen.

Coördinator Europa:
Mark van der Putten

Commissies:


Studie: Rechten

Als een nuchtere jongen uit Wieringerwerf, ergens in het niemandsland van Noord-Holland, trok hij naar het mooie Amsterdam om te genieten van het echte leven. Deze stad met zijn pracht en praal is met recht de mooiste van allemaal!

Mark lijkt een rustige jongen die rechten studeert maar schijn bedriegt. Zodra er een feestje is dan is hij aanwezig tot in de late uurtjes, met een biertje in de hand. Op de dansvloer geeft hij zich met volle overgave alsof hij constant barst van energie. Het enthousiasme zal ook goed van pas komen met de stroom van Europeanen die Amsterdam ook dit jaar weer zal overspoelen.

Zelf zal hij ook weer regelmatig in Europa te vinden zijn. Geen plek is voor hem te gek. Van Roemenië tot Dublin, Mark heeft altijd wel ergens zin in. Mark is dan ook het komende jaar binnen het bestuur het aanspreekpunt voor de Europese activiteiten van de Youth in Action, European Day of Languages, EuropaCie en de Summer University.

Coördinator intern:
Tim Blankers

Commissies:


Studie: Informatica

Deze techneut uit het afgelegen boerendorp Uithoorn (waar ze nog met karbiet schieten!), gaat er een geweldig jaar van maken. Overdag denkt deze rustige jongen alleen in de binaire ééntjes en nulletjes, maar \'s nachts transformeert hij in een feestend beest. Desondanks gaat hij komend jaar naast de ICT met een frisse, nuchtere en overzichtelijke blik het Congres, de EuropeSession en Reünisten coördineren.

Wie kent de frustratie niet? De laptop doet het niet, e-mail komt niet binnen of de website werkt niet goed. Schroom dan niet om dit technisch wonder om hulp te vragen! Vanwege zijn jarenlange ervaring met het oplossen van allerlei problemen van alle dingen waar een stekker aan zit, kan hij vaak van pas komen. Als het om communicatie gaat ben je bij Tim aan het goede adres. Met zijn uiterst hippe telefoon is hij niet alleen ongelofelijk stoer, maar ook nog altijd up to date.

Met bomvol motivatie om een spetterend congres te organiseren, vele denderende EuropeSessions uit te brengen en knallende reünistenborrels te regelen, kan het bijna niet anders dat Tim er een verdraaid goed jaar van gaat maken!

Bonafide

BonaFide is er voor jou! Wij gaan er voor zorgen dat het de leden van AEGEE-Amsterdam niks tekort komt dit jaar. Dit doen we door gebruik te maken van de veelzijdigheid van de vereniging, met verschillende soorten leden en verschillende soorten activiteiten. Verschillend, dat is AEGEE-Amsterdam ten voeten uit; van kroegentocht tot congres, van Europeaan tot Amsterdammer.

De huidige succesvolle koers van Excellent willen we behouden en naar onze inzichten bijstellen. Met deze groep van vijf gaan we de uitdaging aan. Allen zijn we verschillend in gedrag en ideeën, maar gelijk in onze missie: AEGEE-Amsterdam vooruit helpen. Wij staan te allen tijde voor jullie suggesties open. Mocht je dus vragen of opmerkingen hebben, schroom niet een van ons aan te speken. We zijn er tenslotte voor jou!
Namens het 24e bestuur van AEGEE-Amsterdam,

Bram Houterman
Voorzitter BonaFide

Voorzitter:
Bram Houterman

Commissies:


Studie: IBA / Politicologie

Commissies:
- Intro
- Skireis
- CommIE

Leeftijd: 20

Bram Houterman: onze nieuwe voorzitter. Deze goedlachse en zongebruinde (heeft hij een zonnebank op zijn kamer van 12m2 staan?) gast gaat het helemaal maken bij AEGEE. Waar vroeger iedereen met zijn hamer hamertje tik speelde, wist Bram al dat hij hamers een veel betere functie hadden, die van vergaderingen openen en afsluiten. Daarom wordt dit zijn eerste voorzittersklus en gaat hij later nog CEO worden van een corrupte multinational of de politiek in voor een of andere vage partij.

Behalve de politiek en economie heeft hij gelukkig ook nog andere hobbies, zoals stunten op de piste. En dansen op foute Schlagermuziek uit Duitsland (volgens Hyves). Ja, deze jongen is zonder meer een aanwinst voor het bestuur.

Secretaris:
Tessa Tester

Commissies:


Studie: Hogere probleem oplossingen

Mathilde zal dit jaar onze secretaris zijn. Wie? Mathilde? Ja, echt waar. Deze schone jonkvrouw zal zich dit jaar volledig voor de vereniging inzetten.

Met haar klasse, stijl en niet te vergeten politiek correcte ideeën zal deze Haagse dame iedereen verbazen. Ze draait er natuurlijk haar hand ook niet voor om, jullie gastvrouw te zijn op het kantoor. Ze zal ervoor zorgen dat het daar aan niks zal ontbreken voor jullie.

Bij de ALV\'s zal Mathilde ervoor zorgen dat elk gesproken woord zwart op wit komt. Het schrijven, of liever gezegd, typen van de notulen zal voor deze secretaris geen probleem zijn, want zij typt nog sneller dan haar eigen handen bij kunnen houden.

Dit is slechts één van de vele kwaliteiten die zij bezit. Al haar kwaliteiten zal ze natuurlijk volledig voor AEGEE-Amsterdam inzetten komend jaar. Zo zal ze zich dit jaar als coördinator eerstejaars als een echte moeder ontfermen over al onze nieuwe leden. Voor de rest is het oppassen geblazen als ze eenmaal de camera in de hand neemt! Als coördinator van de PaparaCie zal zij namelijk zorgen dat elk grappig, intiem of beschamend moment wordt vastgelegd op een geheugenkaartje. Opgepast dus voor zoenende AEGEE\'ers, want Mathilde legt het voor eeuwig vast, speciaal voor jullie!

Penningmeester:
Wolfert Engelsman

Commissies:


Studie: Technische Bedrijfskunde

Wolfert. Een naam die verwachtigen schept... en die Wolf zeker waarmaakt. Als je iemand ziet met een paar twinkelende oogjes, een guitige blik en een biertje in zijn hand, dan is Wolf present! Het is een man van weinig woorden, maar altijd als hij wat zegt is het de moeite van het luisteren waard.

Verder doet Wolf menig man verbaasd staan met zijn feitenkennis. Want wie behalve Wolf weet nou waar de afkorting: ‘de SPAR’ voor staat? (voor de geïnteresseerden: Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig). En wanneer hij een keertje iets niet weet, dan zoekt hij het gewoon op!

Een rustige jongen over het algemeen, maar wie Wolf heeft meegemaakt op het wisselfeest weet dat schijn soms bedriegt! Want wat ging hij lekker los, als een ware playboy in z’n blote bast.

Wolf wordt onze penningmeester, met zijn studie Technische Bedrijfskunde als basis en zijn inzet komt dit helemaal goed! Verder neemt hij de ICT, Lolcie en Biercie en de genootschappen onder zijn hoede, allemaal heel verschillende commissies, maar allemaal goed af met Wolf als coördinator. Al met al: een chille toffe gast, een aanwinst voor BonaFide!

Vice-voorzitter en Externe Relaties:
Job Nilsen

Commissies:


Studie: Politicologie

Lotte Meijborg is onze vice-voorzitter en coördinator externe relaties. Deze lieve en goedlachse meid zal gedurende ons bestuursjaar dé persoon zijn die al onze externe contacten zal onderhouden en aanboren. Deze functie is haar op het lijf geschreven, want met haar wulpse bos blonde krullen en haar stralende glimlach pakt zij natuurlijk iedereen helemaal in!

Deze eigenschap zal wellicht het beste van pas komen bij de commissie waar Lotte zich dit jaar met volle kracht voor in gaat zetten: de Fundraising Cie. We zijn ervan overtuigd dat het haar gaat lukken om de Fundraising er wel helemaal bovenop te helpen, zodat wij de sponsoren straks voor het uitzoeken hebben!

Onze favoriete Ajacied gaat het druk krijgen dit jaar, want naast het vinden van al deze sponsoren gaat ze met de PR ook een geweldig aantal nieuwe leden binnenhalen. Ook dat zal natuurlijk geen probleem worden, want wil je nou niet meteen lid worden als Lotte je dat vraagt?

Europese activiteiten:
Lotte Meijborg

Commissies:


Studie: Politicologie

Alsof hij verslaafd is aan Europa, alsof het een honger is die continu gestild moet worden, zo vaak is hij op reis. Met AEGEE heeft hij al een flink deel van Europa verkend. Dit jaar gaat hij dit nog verder doen, met uitwisselingen en projecten.

Heeft hij het thuis dan niet zo naar de zin, dat hij zo vaak weggaat? Daar lijkt het toch niet op. Job vermaakt zich hier ook prima. Van introkamp tot gala, Job staat op de gastenlijst. Hier heeft hij ook energie voor; zelfs na de meest wilde avonden schroeft hij de luiken al om 9 uur los. Mocht er ooit in alle vroegte iets worden gedaan, dan hebben wij onze man ervoor al gevonden. Verder houden we het maar stil dat hij stiekem supporter is van Feyenoord.

Binnen het bestuur gaat hij internationaal coördineren met de EuropaCie, de Youth in Action en de Summer University. Verder heeft hij het Congres en CokeCie. Wij zijn blij met zo’n reiziger in ons midden, die ook zeker van een feestje houdt.

Excellent

Met grote trots stel ik jullie Excellent, dé delicatesse van AEGEE-Amsterdam voor. Met onze verschillende karakters, maar toch eenzelfde liefde voor de vereniging vormen wij een goed team dat AEGEE-Amsterdam dit jaar zal besturen. Een belangrijk doel voor ons als bestuur is het nóg meer enthousiasmeren van de steunpilaren van onze vereniging, de commissies. Door de leden van de commissies meer aandacht te geven hopen wij op zowel Europees als lokaal niveau onze doelen te kunnen bereiken. Het pad dat het vorige bestuur, D.E.U.S., op Europees gebied voor ons heeft uitgezet, zullen wij zeker gaan belopen, maar ook binnen Amsterdam zijn wij van plan leuke, maar ook vernieuwende dingen voor elkaar krijgen.

Wij als Excellent hopen iets bij kunnen dragen aan een nog leuker AEGEE waar jullie je allemaal in kunnen vinden! En niet vergeten: voor vragen, suggesties of tips kunen jullie altijd bij ons terecht!

Namens Excellent,

Andrea Broedelet
Voorzitter AEGEE-Amsterdam 2008-2009

Voorzitter :
Andrea Broedelet

Commissies:


Studie: Sociologie

Lief, betrokken, sociaal, leuk, spontaan en ook nog eens supergezellig. Als dat geen goede voorzitter wordt! Andrea lift niet snel mee in gezeur en roddels over anderen. Wel lift ze graag heel Europa door! Ze is al een tijd actief in de LiftCie, deze commissie gaat ze dan ook met veel plezier en enthousiasme coördineren komend jaar. Wat weinig mensen weten over Andrea is dat ze ook hele lekkere pannenkoeken kan bakken! Niets is haar te gek. Kortgeleden heeft ze nog bewezen dat bier, wijn, Sambuca en dubbel fris door elkaar geen probleem is voor haar! Alle eerstejaars kunnen komend jaar bij haar terecht, ook de reünisten zal ze het naar de zin maken, want die zijn al erg aan AEGEE gehecht. Wanneer je haar op een borrel of feestje zoekt: ze is altijd herkenbaar. Zoek naar lekkere, gezonde rode wangetjes en dan vind je haar!

Secretaris:
Charlotte Frohn

Commissies:


Studie: Psychologie

Charlotte is dit jaar de secretaris van onze vereniging, deze Noord-Hollandse heeft een jaar geleden besloten dat ze van het echte studentenleven wilde gaan genieten en heeft daar een glorieuze danscarrière voor laten lopen (vijfde op het WK). Dat ze als ze iets doet het goed wil doen is dan ook wel te zien aan het feit dat ze nu nog geen jaar later al het bestuur van onze vereniging in gaat. Ze is van mening dat je met enthousiasme altijd alles kunt bereiken en dat dit zwaarder weegt dan ervaring. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in onze secretaris en verwachten dat ze met haar positieve instelling en enthousiasme een goede toevoeging is aan ons bestuur, om voor een excellent bestuursjaar te zorgen! Charlotte wordt naast haar functie als secretaris ook de ICT-genie van ons bestuur; als coördinator van de PaparaCie is ze verantwoordelijk voor alle mooie foto’s die gemaakt gaan worden én komend jaar gaat ze wederom zorgen voor een geweldige skireis als coördinator van de skiCie.

Vice-voorzitter:
Lotte van den Boomen

Commissies:


Studie: Afgestudeerd

Onze ‘vieze’ voorzitter Lotte is Brabantse in hart en nieren. ‘Brabantse nachten zijn lang’ is een song die je voortdurend om de oren vliegt wanneer je in Lottes buurt bent. Samen met haar liefste vriendinnetje Noortje (onze penningmeester), zetten ze deze zuidelijke provincie weer goed op de kaart. Hoezo Europa?! Brabant is de place to be! Wie bij Lotte gelijk aan tieten denkt, omdat ze nu eenmaal in Viva Las Tietos zit, ziet over het hoofd dat onze hyper enthousiaste Lot met haar altijd ethisch verantwoorde en zeer positieve visies op de zaak een zeer goede bijdrage leveren aan AEGEE-Amsterdam… Menig man zal zij versteld doen staan, wanneer ze begint te praten over het grote kwaad in deze wereld: het Kapitalisme. Gelukkig hebben we van dit kwaad binnen AEGEE weinig last waardoor we met haar vooral veel vrolijke tijden beleven! Want met Lot…zijn ook de Amsterdamse nachten lang! Proost!

Europese activiteiten:
Olaf Herfst

Commissies:


Studie: Planologie


Olaf is de serieuze, internationaal verantwoorde jongen van het bestuur. Althans, dat dacht je! Zoals zijn achternaam al doet vermoeden, kun je met deze man alle kanten op. Naast het feit dat hij alle \'ins\' en \'outs\' van AEGEE -Europe kent en in 2008 naar de European School is geweest, kent hij ook op lokaal niveau alle \'ins\' en \'outs\' van zijn medeleden. Daarnaast zorgt “Ollie” ervoor dat er geen \'groupthink\' ontstaat tijdens de bestuursvergaderingen door af en toe advocaat van de duivel te spelen. Olaf heeft een grote inzet voor de vereniging en heeft het allerbeste voor met alle leden!

Europese activiteiten:
Arie Jan Plaisier

Commissies:


Studie: Europese Studies


Het heeft even geduurd, maar na wat gezeur en een paar lekkere borrels besloot Arie Jan uiteindelijk toch maar het bestuur in te gaan. Deze sympathieke en vrolijke jongeman zul je niet snel over het hoofd zien. Geert Wilders zou jaloers zijn op z’n wilde lokken. Met zijn gezellige, vlotte babbel wist hij zich direct immens populair te maken bij de mannen van LeMans en liet hij ons allen kennismaken met zijn fenomenale ad -prestaties. Hij draait er zelfs zijn hand niet voor om een ander te helpen met drankspellen.. Zijn maag daarentegen helaas af en toe wel. Maar ach, protesterende maag of niet.. zijn hulpvaardigheid siert hem absoluut en het is een mooie aanwinst voor het bestuur!

Penningmeester:
Noortje van der Zanden

Commissies:


Studie: Sociologie

Deze goedlachse Brabantse brunette zal komend bestuursjaar het penningmeesterschap op zich nemen. Daarnaast zal ze de funky, intro en ALW commissies gaan coördineren. We mogen ons gelukkig prijzen dat Noortje zich komend bestuursjaar zal gaan inzetten voor AEGEE-Amsterdam. Los van haar onmiskenbare bestuurlijke kwaliteiten, brengt ze ook vele andere capaciteiten met zich mee. Mochten mensen in haar omgeving een kleine inzinking hebben dan zal Noortje dit op haar eigen karakteristieke manier verhelpen, gebruikmakend van de kreten: Brabantse nachten en Mierlo de gekste! Zo….dan staat de boel weer op scherp. Ze is ook een gewaardeerd lid van het genootschap ‘Daar moet een biertje in’. Met speels gemak slaat ze een goudgele rakker achterover, wat enige jaloerse blikken van mannelijke toeschouwers tot gevolg heeft. Ik zou zo nog wel een tijdje door kunnen gaan en met superlatieven kunnen smijten, maar jullie hebben zelf nog een heel jaar om te ontdekken wat dit mooie bestuurslid allemaal in huis heeft.

D.E.U.S.

Het 22ste bestuur van AEGEE-Amsterdam bestaat uit vijf studenten die in april door de Algemene Leden Vergadering gekozen zijn. Het bestuur bestaat uit een voorzitster, vice-voorzitter, penningmeesteres, secretaris en een coördinator. Een coördinator is de contactpersoon tussen de commissies en het bestuur. Daarnaast wordt het bestuur bijgestaan door de Raad, een groep van vijf ervaren leden die advies geeft aan het bestuur.
Zoals gebruikelijk heeft ook dit bestuur een eigen naam. Dit jaar is dat: D.E.U.S. was staat voor Duivels En Uitermate Sexy.

Het is mij een eer om deze vijf bijzondere mensen aan jullie voor te stellen. Want achter het losse en relaxte karakter van AEGEE staat een bestuur dat ervoor zorgt dat alle leuke activiteiten ook daadwerkelijk plaatsvinden. Deze mensen zijn op elkaars pad gekomen en hebben besloten om dit jaar AEGEE nog leuker te maken. Toen werd D.E.U.S. geboren (een duveltje in een klein doosje). Wij hebben gezamenlijk veel moeite gedaan om een sterk team te vormen, die AEGEE-Amsterdam gedurende het jaar zal besturen. Wij streven ernaar om het Europese karakter van AEGEE dit jaar meer tot expressie te laten komen en onze positie te verstevigen als de leukste internationale studentenvereniging van Nederland.

Wij weten zeker dat jij je snel zult thuis voelen bij AEGEE. Kom eens langs in ons vernieuwde kantoor om iets te drinken en te praten met andere AEGEE-leden. Wij als bestuur staan voor jou klaar en hopen dat je een leuke tijd zult hebben bij AEGEE-Amsterdam! Namens D.E.U.S.

Lucia van Eeden,

Voorzitster AEGEE-Amsterdam 2007-2008

Voorzitter:
Lucia van Eeden

Commissies:


Studie: Geneeskunde - afgestudeerd 2014

Na enkele jaren enthousiast lid en later voorzitter van de Europacommissie te zijn geweest, werd deze half Poolse dame voorzitter van onze prachtige vereniging. Daarnaast is ze een strenge, maar rechtvaardige coördinator van de serieuzere commissies van AEGEE-Amsterdam. Overdag zet zij zich in om Europa naar de leden te brengen en om de leden Europa in te sturen. Van Europese talen tot klimaatverandering, bij de events georganiseerd door haar commissies komt alles aan de orde. En ’s nachts… nou ja, ook dan heeft zij Europese integratie hoog in het vaandel staan.

Secretaris:
Pieter de Jong

Commissies:


Studie: Beta-gamma met major wiskunde

Van besturen krijg je grijze haren. Maar wat nou als je al grijze haren hebt voordat je bestuursjaar ook maar is begonnen? Nou, dan kun je je altijd nog troosten met het feit dat vrouwen mannen met grijs haar heel opwindend schijnen te vinden. George Clooney bijvoorbeeld. Of Bill Clinton, die had veel succes bij zijn secretaresse en daarnaast was hij ook nog eens president van de Verenigde Staten. Dat kan Pieter ook nog worden. Maar voorlopig blijft hij secretaris van AEGEE-Amsterdam. Als oefening.

Penningmeester:
Kimm Henricks

Commissies:


Studie: Geneeskunde

Al wie haar ziet staat even stil. Om daarna rustig verder te gaan met waar ze mee bezig waren. Uiteraard zijn dit goede eigenschappen voor een coördinator PR. Tijdens de PR-periode zal ze menig mannenhart veroveren (verslinden), zodat (juich vrouwelijke/homo leden) er meer mannen bij AEGEE-Amsterdam terecht zullen komen! Met haar stralend blauwe ogen en nog meer candlelight gedoe zullen de mannen haar niet kunnen weerstaan.

Vice-Voorzitter:
Jeroen Verdam

Commissies:


Studie: Hogere informatica

Jeroen is op het eerste gezicht een rustige jongen. Maar zodra je hem leert kennen blijkt hij een enorme flirt te zijn. Dit komt hem goed van pas om indruk te maken op de nieuwe meisjes die tijdens het introweekend ‘ingewerkt’ worden. Hij is altijd wel in voor een feestje en kan goed snowboarden. Hij zorgt er ook voor dat er af en toe een nieuwe EuropeSession op je deurmat valt. Ondanks dat hij niet hyperactief is moet hij de controle houden over het Hyperactieve Ledenweekend. Met zijn altijd positieve humeur zal hij de sfeer binnen het bestuur goed weten te houden.

Europese activiteiten:
Yara Basta

Commissies:


Studie: Geneeskunde

“WAT DE NEUK!?” met het vaak volgende “NEUK JOU!” zijn Yara’s favoriete stopzinnen en zullen jullie het komende jaar nog vaak genoeg gaan horen. Tevens zal menig medische term over de tafel gaan. Zeker wanneer er weer hard voor een tentamen geleerd wordt, want een sabbatical nemen zit er voor deze Egyptische schone niet in! Ondanks dat ze nog maar kort lid is van AEGEE zal ze 100% gaan voor het bestuur én voor de vereniging. Tijdens de borrel zal ze met haar zoete witte wijn (néé, géén biér!) in de aanslag staan om met haar exotische uitstraling menig man over de streep te halen tóch maar met een activiteit mee te doen.

Superieur

Zoals gebruikelijk heeft ook dit bestuur een eigen naam, wat dit jaar Het Superieur is! Nieuwe leden of aspirant leden kunnen altijd bij Het Superieur terecht voor de nodige informatie en meer!

Voorzitter:
Wim Peters

Commissies:


Studie: Media en Cultuur

Jantina is de reisleidster van AEGEE-Amsterdam. Neeh, ze gaat je niet volproppen met koekjes tijdens een uitwisseling of liftwedstrijd met een scheef opgespeld goedkoop goudkleurig naambordje, maar Jantina coýrdineert alle commissies die iets met Europa te maken hebben, waaronder de voor AEGEE zo belangrijke Europa-cie. Jantina gaat de Europa-cie net zo fris maken als zij zelf is en ze kan werkelijk niet wachten tot ze volgende uitwisseling (naar Palermo hehe ?) mag organiseren. Jantina werkt overzichtelijk, netjes en Europees. Ze is, net als de rest van het bestuur, eigenlijk stiekem meer van het feesten, maar ja.. is Europa niet gewoon één groot feestje?

Secretaris:
Simon Wit

Commissies:


Studie: Planologie

Wim is komend jaar de grote baas van AEGEE. Hoewel hij pas 21 jaar is, heeft hij nu al de prestigieuze voorzittershamer opgeëist. Met zijn voortdurende vrolijkheid en zijn altijd onweerstaanbare glimlach past hij echter perfect in die rol. Hoewel hij misschien niet een heel serieuze reputatie heeft zal hij ook op dit vlak zeker zijn mannetje staan en er is dan ook alle vertrouwen dat hij de vereniging het komende jaar in goede banen zal leiden. Naast het voorzitterschap heeft Wim ook de zware taak om komend jaar een congres te organiseren voor onze Europese zusterverenigingen en zal hij de vrede moeten bewaren tussen de vele rivaliserende genootschappen.

Penningmeester:
Desiree van der Heide

Commissies:


Studie: Vrijetijdsmanagement // Planologie

Desiree is het benjaminnetje van het Superieur. Nadat ze in juli 2005 18 is geworden is er een wereld voor haar opengegaan, een nieuwe studie en een vereniging! Na nog geen jaar bij AEGEE na veel aandringen toch besloten om het bestuur te versterken en penningmeester te worden. Als penningmeester zal ze iedereen het hele jaar achterna zitten om te zorgen dat je gaat machtigen. Desiree is altijd in voor een feestje en met haar vrolijke babbel maakt ze snel nieuwe vrienden. Maar pas op, begin niet over voetbal als je geen Ajax fan bent! Desiree is nl de grootste Ajax fan van de vereniging en zal persoonlijk beledigt zijn als je tegen Ajax bent!

Vice Voorzitter:
Merel Wesseling

Commissies:


Studie: Master Marketing

Merel is een fanatieke sportster, ze houdt erg van hockeyen. Deze gedrevenheid is in alles wat ze doet in haar leven terug te vinden. Ze is altijd enthousiast en van de partij. Als ze het tenminste niet te druk heeft met hockeyen natuurlijk. Daarom past een bestuursfunctie ook goed bij haar. Met haar vrolijke babbel kan ze ook goed pr-en. Daarnaast kan ze ook nog een lekker happie doen bij de coke-cie. Als Wim bezwijkt onder de hoge druk, kan Merel, de vice-voorzitter hem opvangen. Ook het gala neemt ze voor haar rekening, zodat iedereen met de voetjes van de vloer komt.

Europa Coordinator:
Jantina Kraai

Commissies:


Studie: SCA

Jantina is de reisleidster van AEGEE-Amsterdam. Neeh, ze gaat je niet volproppen met koekjes tijdens een uitwisseling of liftwedstrijd met een scheef opgespeld goedkoop goudkleurig naambordje, maar Jantina coýrdineert alle commissies die iets met Europa te maken hebben, waaronder de voor AEGEE zo belangrijke Europa-cie. Jantina gaat de Europa-cie net zo fris maken als zij zelf is en ze kan werkelijk niet wachten tot ze volgende uitwisseling (naar Palermo hehe ?) mag organiseren. Jantina werkt overzichtelijk, netjes en Europees. Ze is, net als de rest van het bestuur, eigenlijk stiekem meer van het feesten, maar ja.. is Europa niet gewoon één groot feestje?

Intern:
Laura Borsoi

Commissies:


Studie: Voeding

Haar achternaam doet vermoeden dat deze vlotte meid frans is, maar toch is ze een echte Brabantse, die wel van gezelligheid en een drankje houdt. Als actieve dame is ze perfect voor het organiseren van de lokale activiteieten, die dan ook wellicht zo af en toe een brabants gezellig tintje zullen krijgen. Lijfblad van menig AEGEE-lid Europesession zal de stijgende lijn onder Laura prachtig voortzetten en met zoýn ervaren lift-meid hoeft de Liftcie zich ook geen zorgen te maken. Verder zullen nieuwe leden moeten vrezen voor haar, daar zij verantwoordelijk is voor de introductie van de jonge, onbezonnen, naïve en niet verpeste kinderen. Pas op voor haar, lieverds!

Het Dictatuur

Zoals gebruikelijk heeft ook dit bestuur een eigen naam, wat dit jaar ‘t Dictatuur is! Nieuwe leden of aspirant leden kunnen altijd bij ‘t Dictatuur terecht voor de nodige informatie en meer!

Voorzitter:
Kirsti van Leeuwen

Commissies:


Studie: CIW

De sterke voorzitter van het Dictatuur die alle touwtjes stevig in handen heeft, maar ze net zo makkelijk weer laat fieren op borrels en feestjes. Deze blonde `spelersvrouw` uit Alphen a/d Rijn is gek op dingen waar vrijwel iedere vrouw van houdt: chocolade, sauna`s, make-up, geld uitgeven en fitness.
Op de borrels staat ze klaar voor alle leden en weet ze elke keer weer iedereen stil te krijgen met haar befaamde borrelpraatje. Bewust van haar taak als voorzitter is ze betrokken bij en erg begaan met de vereniging. Daarnaast blijft voor haar de lol en gezelligheid ook nog steeds een belangrijke factor binnen AEGEE.

Secretaris:
Frank Tieskens

Commissies:


Studie: Politicologie

Frank is onze dictatoriale benjamin. Desondanks is hij waarschijnlijk degene die de minste slaap nodig heeft. Wanneer alle andere bestuursleden moe hun bed in kruipen, staat Frank nog ergens in de stad zijn geliefde `kleintjes` weg te werken. Hij slaapt dan ook nooit vóór twee uur `s nachts. Gelukkig is dit nooit aan hem te merken, hij is stipt op tijd voor zijn afspraken en vergeet nooit de notulen van een pittig citaat te voorzien.

Penningmeester:
Amelia Le Large

Commissies:


Studie: Biomedische wetenschappen

Amelia zorgt er als penningmeester voor dat elke AEGEE-cent goed besteed wordt dit jaar zodat we een fantastisch lustrumjaar gaan beleven. Amelia houdt van feesten: als de muziek maar goed is, is zij niet van de dansvloer of een tafel af te slaan.

Vice Voorzitter:
Eline Rinsema

Commissies:


Studie: Beleid Communicatie Organisatie

Eline is onze vrolijke vice-voorzitter die ondanks dat ze bijna is afgestudeerd niet genoeg van het studentenleven kan krijgen. Reizen is haar lust; noem de afgelopen uitwisselingen en reisjes met AEGEE en Eline was van de partij. Tevens is ze ook niet vies van het mannelijke geslacht om via hen voor AEGEE de nodige contacten te leggen. De rol van coördinator Europa is haar dan ook op het lijf geschreven!

:
Femke Reudler Talsma

Commissies:


Studie: Europese studies

Deze vrolijke chica haalt met haar stralende glimlach zonder enige moeite nieuwe leden binnen. Deze gave gaat haar dit jaar nog goed van pas komen bij het bereiken van haar doel; het behalen van 200 nieuwe leden! Naast PR is ook de politiek erg belangrijk voor haar, al jaren is ze lid van de SP en ze regelde zelfs een grondwetdebat voor AEGEE. Door wat te lobbyen stelde ze een goed team samen met wie zij voor een geweldige almanak gaat zorgen. Van deze dame zullen we nog veel horen!

:
Sander Landzaat

Commissies:


Studie: EDP-Audit

Sander is de whizzkid van het bestuur, hij regelt alles met sites, internetverbindingen en andere computershit. Deze liefhebber van (te) hard autorijden probeert daarnaast met flauwe opmerkingen de sfeer er in te houden, zowel bij verenigingsactiviteiten als tijdens bestuursvergaderingen. Sander was altijd al een actief borrelbezoeker en is dan ook niet vies van een drankje, behalve als hij nog moet rijden. Dat kan wel eens voorkomen, want voorlopig woont hij nog in het idyllische forensenstadje van Amsterdam dat men Almere noemt.

:
Roderik Derksen

Commissies:


Studie: COM

Nog geen jaar geleden stond deze gezellige jongeman uit het noorden van Nederland voor de drempel van d`Oude Herbergh op zoek naar een biertje en gezelligheid, en nu al lid van het bestuur. Met speerpunten als aanwezigheid, gezelligheid en alcoholconsumptie is de charmante Roderik naast waardevol coördinator Intro en EuropeSession een waar icoon van gezelligheid en presentie.

:
Peter Metsemakers

Commissies:


Studie: Nieuwgrieks

Peter Metsemakers, 22 jaar en al bijna vier jaar AEGEE lid, is lid van en voetbalt voor Le Mans, by far het oudste genootschap van AEGEE-Amsterdam! Nu is hij lid van Het Dictatuur, het bestuur bestaande uit maarliefst acht leden. In de pikorde staat Peter Metsemakers op nummer acht. Echter `nummer acht` geeft een enorm vertekend beeld van het belang van Peter in dit bestuur. In dit lustrumjaar draait het natuurlijk om de lustrumweken, deze weken staan geheel onder toezicht van Peter en moeten voor veel spektakel zorgen. Hij is ook nog eens de coördinator des LOL, waarmee hij met de Kinky Party zijn naam toch wel onder de grotere evenementen van het jaar mag schrijven!

Het Best

Voorzitter:
Marieke Hilgevoord

Commissies:


Studie: Europese studies (afgestudeerd)

Secretaris:
Lies Visser

Commissies:


Studie: afgestudeerd geneeskunde

Penningmeester:
Tessa Tester

Commissies:


Studie: Hogere probleem oplossingen

Vice-voorzitter:
Ingrid Broekema

Commissies:


Studie: Psychologie

Coördinator Fundraising:
Diana Draaijer

Commissies:


Studie: Tandheelkunde

UBERstuur

Voorzitter, Coördinator Genootschappen:
Diederik Broekhuizen

Commissies:


Studie: Media en cultuur

Coördinator SU:
Siebert Weitenberg

Commissies:


Studie: Geschiedenis

:
Sebastian van Berkel

Commissies:


Studie: Stedenbouw

Coördinator Europa, SU, Triangle:
Arigje den Hartog

Commissies:


Studie: Psychology

Coördinator PR, Lokaal, Internal Education:
Daniel de Voer

Commissies:


Studie:

Coördinator ICT, Fundraising, Reünisten:
Koen Peters

Commissies:


Studie: Natuur- en Sterrenkunde

Coördinator Europesession, Introductie, Nieuwe leden:
Selma Kujundzic

Commissies:


Studie: Europese studies

beSToer

15 mei 2002 werd het 17e bestuur van AEGEE-Amsterdam geinstalleerd. Zoals gebruikelijk heeft ook dit bestuur een thema, wat dit jaar beSToer was...

Voorzitter, Coördinator Fundraising:
Onno Terpstra

Commissies:


Studie: Planologie

Vice-Voorzitter, Coördinator ICT, Reünisten, Genootschappen:
Frans Oliehoek

Commissies:


Studie: Informatica - Master of AI

Penningmeester:
Mignon Gerritsjans

Commissies:


Studie:

Coördinator Lokaal, Europesession, Intro, Nieuwe Leden:
Anneloes Oosterlee

Commissies:


Studie: communicatie

Coördinator PR, Europa, SU, Internal Education:
Melanie Braamhaar

Commissies:


Studie: Geschiedenis

Het BESTuur

Het bestuur 2001-2002 telde 7 enthousiaste hoofden. Hier volgt het stuk dat in hun jaar op de website stond. Het BESTuur, zoals zij graag genoemd willen worden, is het beste bestuur sinds tijden en feesten, chillen en plezier staan dan ook hoog op hun to-do lijst. LOL-First is de slogan en daarmee hopen ze de hele vereniging te infecteren.

Voorzitter:
Sophie Stroeken

Commissies:


Studie:

Vice-voorzitter, Coördinator Reünisten:
Bram Starink

Commissies:


Studie:

Penningsmeesteres:
Dineke de Visser

Commissies:


Studie: Politicologie

Coördinator Lokaal, Genootschappen, Agora:
Arjen Dekker

Commissies:


Studie:

Coördinator Europa, Summer University, 3-stedenreis:
Gregor Scholte

Commissies:


Studie: Geschiedenis

Coördinator PR, Fundraising:
Nicole Makkes

Commissies:


Studie:

Coördinator Europesession, Intro, Gala:
Stefanie Kerkhof

Commissies:


Studie: Geneeskunde

Bestuur 2000 - 2001

Lovisa Hilwig, Voorzitter
Madelijne Reijmerink, Secretaris
Istra Wout, Penningmeester
Tessa Jansen, Coördinator Lokaal, PR en Europessession
Joris Geeven, Coördinator Europa en Genootschappen

Bestuur 1999 - 2000

Ingelise de Boer, Voorzitter
Rogier Huijmans, Secretaris
Valentijn Jacobs, Penningmeester
Elisa Boelens, coördinator Europa en Fundraising
Marije Kruijers, coördinator PR en Europesession
Yvette Goossens, coördinator lokaal en genootschappen

Bestuur 1998 - 1999

Johannet Gaemers, Voorzitter
Mark Rutgers van der Loeff, Secretaris
Merel van der Mark, Penningmeester
Menco Wierda, coördinator Europa en Fundraising
Karen Houtman, coördinator PR en Genootschappen
Saskia Dommisse, coördinator Lokaal en Europesession

Bestuur 1997 - 1998

Hugo van Santen, Voorzitter
Michael Nuehlen, Secretaris
Inne van Zonneveld, Penningmeester
Goosje Meulemans, coördinator Europa en Fundraising
Erwin Koning, coördinator Lokaal, PR en Europesession

Bestuur 1996 - 1997

Tabor Smeets, Voorzitter
Machteld Vrieze, Secretaris
Suzanne Mekking, Penningmeester
Fenna Snater, coördinator PR
Vanessa Spee, coördinator Lokaal
Welmoed Spahr van der Hoek, coördinator Fundraising
Marnix van Wijk, coördinator Erasmus en Europesession

Bestuur 1995 - 1996

Karin Wolfs, Voorzitter
Connie Krikke (november \'95 naar CD; later Reyer Stroomer), Secretaris
Simone Admiraal (februari \'96), Penningmeester
Ankie van den Berg, coördinator Erasmus
Jeroen Escherich, coördinator Fundraising
William Sanchez, coördinator Lokale Actviteiten
Kenneth Manusama, coördinator Europesession
Richard Bos, coördinator PR

Bestuur 1994 - 1995

Mieke Vanderstraeten, Voorzitter
Marlies van Luin, Secretaris
Sander van der Sluys, Penningmeester en coördinator Fundraising
Isis Elzakkers, coördinator Erasmus
Marischa v Zantvoort, coördinator Fundraising
Marjolein Viersma, coördinator PR
Patricia Hoekstra, coördinator Europesession

Bestuur 1993 - 1994

Gerard Zuidweg, Voorzitter
Dirk-Jan v/d Berg, Secretaris
Wim van Ginkel, Penningmeester
Inge Oosterhuis, coördinator Erasmus
Mariëlle v/d Molen, coördinator Fundraising
Josien Kant, coördinator Lokale Actviteiten
Natasja Ruiter, coördinator Europesession
Ariane van Tuyll, coördinator PR

Bestuur 1992 - 1993

Rajender Bouman, Voorzitter
Mariska van der Vliet, Secretaris
Michael Sikkema, Penningmeester
Yvonne van Berkel, coördinator Erasmus
Derek-Jan Klumper, coördinator Fundraising
Marielle Krechting, coördinator Lokale Actviteiten
Aukje Zuidema, coördinator Europesession
Patrick de Koning, coördinator PR

Bestuur 1991 - 1992

Norberth Both, Voorzitter
Ton Geelhoed, Secretaris
Phillippe Brandts, Penningmeester
Carla Verstoep, vice-Voorzitter
Maarten Groeneveld, coördinator Fundraising
Manon van der Sluijs, coördinator Lokale Actviteiten
Arnoud Kortes, coördinator Europesession
Dorine van Norren, coördinator PR

Bestuur 1990 - 1991

Arthur Braam, Voorzitter, coördinator europession
Bart Frijns, Secretaris
Lily Talapessy, Penningmeester
Francine Plaisier, coördinator Erasmus
Michiel Ybema, coördinator Fundraising
Hannie Dalhuisen, coördinator Lokale Actviteiten
Colette Elting (afgetreden maart \'91), coördinator PR

Bestuur 1989 - 1990

Marjet den Bieman, Voorzitter
Maarten Kroese, Secretaris
Mickel van Ommeren, Penningmeester
Judith Kisonk, coördinator reizen/lodging
Frank van Vliet (later Tony Hulshof), coördinator Fundraising
Peter Jansen, coördinator Lokale Actviteiten
Ivo Stigter, coördinator Europesession
Koert Ruiken (later Simone Groos), coördinator PR

Bestuur 1988 - 1989

Jeroen Hoogerwerf, Voorzitter
Margriet Kousemaker, Secretaris
Robert Kleijn, Penningmeester
Paul van der Beek, coördinator Fundraising
Marco Wiesing, coördinator Lokale Actviteiten
Selma van Velsen, coördinator Europesession
Erik Heideman, coördinator PR

Bestuur 1987 - 1988

Frank Zaalberg, Voorzitter
Mark Broekmans, Secretaris
Marianne Fennema, (vanaf maart 1988 Jeroen Hoogerwerf) Penningmeester
Marjet van de Nes, coördinator Fundraising
Rob Spanjersberg, coördinator Europesession
Ijbeltje Duindam, coördinator PR
Monique Koning, coördinator Congres

Oprichtingsbestuur 1986 - 1987

Marcel Schün (later Leo Derksen, nog later Gerbrand Nijman), Voorzitter
Daisy Kopmels, Secretaris
Dominique Slegers, ass. Secretaris
Klara Dosoudil, Penningmeester
Albert Eussen, ass. Penningmeester
Karin Oskam, coördinator Lokale Actviteiten
Frank Zaalberg, coördinator EGEE-Journal
Inez Westermann, coördinator PR
Marianne Fennema, stagecommissie
Nunzio Totaro, stagecommissie
Monique Koning, financiële commissie
Rob Spanjersberg, Externe Betrekkingen

Borrels

Elke dinsdagavond borrelen wij bij Café Vijzel in het centrum van Amsterdam. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 01:00 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen om onder het genot van bier, wijn, fris en shotjes lekker bij te kletsen of lekker te dansen.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Bamberg tot AEGEE-Eindhoven, van AEGEE-Budapest tot AEGEE-Sofia. Vanuit AEGEE-Europe worden ook vele reizen aangeboden zoals Summer Universities en Events, wat neerkomt op goedkope reizen met Europese studenten met vele thema’s.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zal je veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee weken lang zal je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken met je introgroepje.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend volgt na de introductieweken in begin oktober en is bedoeld voor zowel eerstejaars als ouderejaars. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal door tot diep in de nacht. Het introductieweekend is een van de hoogtepunten van het jaar, met veel bondingsactiviteiten en brakke ochtenden.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 18 commissies en al deze commissies organiseren allerlei activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, open podium of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren!

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Hoewel AEGEE-Amsterdam vele leden heeft, zijn wij toch een hechte, open groep. Iedereen heeft kans om elkaar te leren kennen en voor iedereen is er de mogelijkheid om je plekje bij ons te vinden. Je leert elkaar ook snel en makkelijk kennen op een van de reizen, op de borrels of via commissies. Mensen blijven jarenlang lid voor de gezelligheid en de vrienden die ze bij ons maken. Niet alleen op Amsterdams niveau, maar ook op Nederlands en Europees niveau. Binnen AEGEE is er ook de mogelijkheid om een jaarclub of een genootschap op te richten, waarmee je dan activiteiten voor en met de vereniging kan organiseren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2023 | Created by WebCie