Translate »

AEGEE goes to: Sziget

Met AEGEE reizen we natuurlijk naar heel veel plekken. Liftweekend naar Berlijn, Uitwisseling naar Istanbul en we gaan dit jaar ook weer skiën. De leden zijn zo verslingerd aan reizen dat zij zelf ook wel eens in de trein stappen. In dit geval trof een groepje AEGEE’ers elkaar op Sziget…

Pascal Dubbelman: Sziget is fantastisch. De sfeer die er hangt is heel open en iedereen is altijd heel vrolijk en enthousiast om nieuwe mensen te ontmoeten. Behalve de vele optredens is er daarom ook genoeg te doen om mensen te leren kennen en vriendschappen te maken. De mainstage optredens waren erg goed en eigenlijk het enige wat een beetje tegenviel was het weer: het was namelijk té warm (rond de 35 graden). ’s Ochtends was het zo warm dat je om 8uur je tent uit werd gebrand dus besloten we een bewuste dag om gelijk na de laatste optredens om half 6 ’s ochtends naar het badhuis te gaan. Dat was de beste beslissing van de week!

Nelleke Stibbe: Sziget was HEET. In de letterlijke en figuurlijke zin van het woord. Wie ook heet was waren wij. Vandaar dat we non-stop met een plantenspuit rondliepen waarmee wij niet alleen onszelf, maar ook al onze mede szitizens verblijdden. Totdat de nacht kwam dat Pascal escaleerde en de plantenspuit op zijn niet navertelbare tocht naar de tent is kwijtgeraakt. Tranen zijn hierna gelaten, maar het is hem vergeven. Zeker na een erg excellent bezoek naar het badhuis, waar we verkoeling en verschoning hebben gezocht in het 18 graden bad (HET IS ECHT 1 GRAAD IK WEET HET ZEKER!!!!!!).

Anne de Wit: Sziget, het festival waarbij de bewakers hun werk zo serieus nemen dat ze van een tentstok een hengel maken en mensen op hun hoofd gaan tikken en proberen opblaas flamingo’s af te pakken van festivalgangers. Het festival waar ongeveer de helft (als het niet meer is) van de festivalgangers Nederlands is en je dus half AEGEE tegenkomt. Pascal die met veel AEGEE’ers om zich heen staat en blij is als een moederhond die net puppy’s heeft gekregen en trots is op zijn vereniging en trots dat hij met mensen van zijn vereniging op het festival mag zijn.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie