Translate Ā»

AEGEE goes to Lowlands

Geschreven door Ellen Thewessen

 

De zomervakantie is alweer voorbij en buiten pleurt de regen lekker naar beneden: tijd voor een lekker terugblik! Afgelopen zomer hebben weer flink wat AEGEE’ers de trip gemaakt naar Biddinghuizen om daar lekker in een tentje in de modder een van de mooiste (sommige vinden het mooiste) festival van de zomer te beleven! Ellen verteld haar ervaringen in geuren en kleuren:

Donderdagochtend 16 augustus was het dan zo ver, na flink wat voorbereiding en een inpak sessie vertrokken we naar Biddinghuizen voor een lang weekend met weinig slaap, veel bier, en nog veel meer feest. Een aantal van ons hadden een busticket gekocht aangezien er (uiteraard) problemen waren met het openbare vervoer. Na anderhalf uur wachten op de bus en spullen (heel veel spullen) inladen, uren in de rij staan voor de ingang met kiloā€™s aan campeerspullen en de zoektocht naar het ultieme plekje op de camping was het dan zo ver: De tenten stonden en het eerste blik bier ging open. De camping liep langzaam vol met talloze identieke tenten van de Decathlon, een plaag aan witte partytenten die het allemaal waarschijnlijk uiteindelijk niet overleefd hebben en mini tent feestjes die tot laat doorliepen. Tussendoor was het op het terrein al lekker druk bij de Silent Disco, waar er maar liefst 30.000 draadloze koptelefoons wisselden tussen de drie kanalen met hitjes.

Na duizenden stappen en uren dansen was het tijd om de tent in te duiken waar we een korte nacht beleefden. In de ochtend was het na een krentenbol en appel weer tijd om het terrein op te gaan voor de beroemde Yoga sessie in de India Ć©n de eerste echte show; ƉƩn van mijn favorieten, FKJ (ook wel French Kiwi Juice), stond in zijn uppie op het podium van de Bravo en ging met een loop station en menige instrumenten aan de slag. De eerste verrasservan het festival stond die avond in de Lima; NeuromonakhFeofan, een stel malloten die met een combinatie van Russische folk en drum and bass een idioot geweldige sfeer neerzetten. Na een wilde nacht met een gekke bezoeker die in slaap was gevallen onder onze partytent en ons vertelde dat de tenten (die ze volgens hem uitdelen op een festival, sure) al op waren en hij daarom geen tent had, was zaterdagochtend bij velen zwaar in de ochtend, maar na wat koude knakworsten en een glaasje rode wijn begonnen enkelen van ons de dag rustig met schitterende filmische pianomuziek in het optreden van Joep Beving. De hypnotiserende sfeer van het optreden van de betoverende componist was al snel weg toen rapper en YouTube sensatie Joost in de Heineken alle energie in ons naar boven riep.

Nog nooit had ik zo vroeg – al om 13:15 – zulke dolle mensen in moshpits zien losgaan. Volledig ontwaakt en nog kletsnat van het zweet waren de goude munten al snel op aan goude rakkers en vloog de tijd voorbij. Het feest bij Anderson. Paak en Twenty One Pilots hield ons niet tegen bij Yallah Yallah en zo was alweer snel de laatste dag aangebroken. De hele groep verenigde zich op het terrein voor de Ć©chte groepsfoto, die al een aantal pogingen had gehad, en ging vervolgens gezamenlijk los bij de negenkoppige band Jungle by Night. Als afsluiter van een weekend feest en gezelligheid stond ons nog een lange nacht te gaan met de ooggasmes en oorgasmes die we kregen bij prachtige psychedelische lichtshow en muziek van Tame Impala (Teem Paal?!), ultieme gekte met takken en bushbush in de Lima bij het beruchte Piratenfeest en werden alle laatste beetjes energie er nog even uitgeknepen bij de geweldige drum and bass set van Camo & Krooked. Maandagochtend ging de wekker al vroeg en was het weer tijd om naar huis te gaan. Ondanks het wisselvallige weer was het een intens gezellig en geslaagd weekend! Lowlands 2019, bedankt!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie