Translate »

Secret AEGEEnt: Sugar, Spies and Everything Nice

Geschreven door Tom Karemaker

De PAX (participants, want alles AEGEE-Europa gerelateerd moet natuurlijk Angelsaksisch zijn) zijn richting Enschede vertrokken, samen met de meeste organisers. Ikzelf zit effetjes thuis bij te komen en deze heerlijke blog voor jullie te schrijven over het mooie weekje van de SU die wij georganiseerd hebben!

Voor de oningewijden, die de e-mails van Mandij nooit lezen waarin ze dit constant uitlegt: het Summer University Project is een langlopend project van AEGEE, begonnen in 1988, om culturele uitwisseling te bevorderen voor AEGEE’ers. Dit begon als taalcursussen, maar uitte zich uiteindelijk in wat praktisch een vakantie is van minimaal een week tot maximaal twee weken (op de TransSibna). Overdag workshops en activiteiten, ’s avonds dikke fissa. Voor max 14 euro per dag, met accommodatie en eten inbegrepen. AEGEE-Amsterdam organiseert al vanaf het begin ook SU’s. Vorig jaar was dit in samenwerking met AEGEE-Tilburg, onder de titel Burgundian Bicycles Vol. 5: Tulips, Techno and Tolerance, dit jaar met AEGEE-Enschede, onder de titel Secret AEGEEnt: Sugar, Spies and Everything Nice.

Met die uitleg achter de rug hebben meeste mensen die dit lezen wel al meegekregen dat er inderdaad op sommige activiteiten een hele rits buitenlanders bij zaten. Dat waren dus onze lieftallige en veel te brave PAX. Sommigen waren dusdanig braaf, zoals de Russen, dat zij de Sleeping Ghettogenoemd werden. Ze gingen steeds graag vroeg weg om thee te drinken en zich okay te voelen voor de activiteiten overdag. Sommigen waren iets minder braaf, zoals een van onze Tsjechen, Daniël. Zijn koffer van 45 kilo was voor de helft gevuld met twee-literflessen drank. Vrijwel iedere dag ging zo’n fles wel met hem mee, zodat hij de dag door kon komen. Het waren een stel schatjes, die vaak wilden helpen en moesten worden verteld om te genieten. Het was immers hun week!

Het was ook een wilde week, met veel goed skere activiteiten, naast de workshops die wij neergezet hebben.* Van een intense stadstour van Taco, waarbij hij op de meest banale plekken een prachtverhaal wist te vertellen, tot een verkapte vossenjacht, waarbij ze aan het eind Bruno op moesten jagen om hem nat te spuiten. Arme Bruno was echter doodop en kwam net moeizaam terug van wat drank kopen. Moment dat ie binnenkwam, kreeg ie een appje van Nadine dat de eerste jagers op weg waren. Tien seconden daarna kwamen ze binnen rennen en sprintte hij weg de organiserskamer in om zich te verschuilen. In Utrecht mochten ze genieten van een boottocht, die Bart heel lief via zijn bedrijf voor ons geregeld had, met hemzelf aan het roer, terwijl de PAX die niet pasten steeds bloedfanatiek met Cees een crazy 88 deden. Dagje erop brak en moe een Escape Room in het bos gebouwd. Pro-tip, doe dit niet in het bos als regen voorspeld is.

Wat me echter het meest bijblijft, moet wel het bosspel zijn. Ieder jaar zijn er problemen met dat de PAX weinig mensen van Amsterdam leren kennen. Het bosspel bleek de uitzondering op de regel te zijn. Zelf stond ik bij het klooster, met Taco, Cees en IJsbrand, terwijl we ladderzat een biercantus voor de groepjes verzorgden. De Malse Mannen lieten hen bier adten en terwijl ze vastzaten in een opblaasbare eenhoorn een obstakelkoers van fietsnieten afleggen. Team Ouwe Lullen voerde hen eveneens dronken met allerlei opdrachtjes. Team beSTOER, je kan het al raden, voerde hen ook dronken. Meeste PAX overleefde meeste nachten wel, op European Night na, maar deze avond gingen ze echt helemaal lam. Zelf kwam ik er niet veel beter vanaf. Ik werd nog gedurende de avond super boos op Bruno omdat ie mij nuchter behandelde. ‘Behandel mij niet alsof ik nuchter ben!’, schreeuwde ik hem nog ladderzat toe, nadat ie serieus inging op een serieuze vraag die ik hem stelde.

Een geslaagde European Night verder, moesten wij hen na de Silent Disco op de laatste dag gedag tegen Amsterdam laten zeggen. Liften naar Enschede en op naar hun biercantus!

Het laatste stukje van deze blog moet ik wel wijden aan mijn commissie, die ontzettend hard hebben gewerkt om deze week neer te zetten, en om mijn lieve coördinator, Mandij, even in het zonnetje te zetten. Ze heeft harder gewerkt dan iedereen, recht tegen iedereen in die zei at ze minder moest doen, en echt hard gestreden voor deze SU. Als ze terug is van een zeer welverdiende vakantie en je haar na de zomerstop weer ziet, koop dan zeker een drankje voor haar!

De SUCie is de beste en leukste commissie van AEGEE-Amsterdam!** Kom dus zeker volgend jaar meehelpen met onze SU. Je leert allerlei mensen kennen die je de volgende Agora dan weer terugziet, en zelfs veel mensen binnen de Nedertop die je vaker terugziet. Ik chill nog verrassend regelmatig met m’n boi Casper uit Tilburg 😉

 

* Shout-out voor Desiree, die in het kader van Youth Development zo’n goede workshop neer heeft gezet dat ik ze in de gang nog hoorde praten over hoe goed de workshop wel niet was.

**disclaimertje: wel op één na meest intense commissie van AEGEE-Amsterdam, na de IntroCie.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie