Translate Ā»

Verliefd op Europa

Geschreven door Samantha de Vries

 

Sam dook voor haar eerste Agora meteen midden in AEGEE-Europe en werd delegate. Lees verder hoe ze door deze ervaring verliefd is geworden op Europa (pas op Jurjen..)

 

Voor de Agora werd ik door meerdere mensen succes gewenst om bij mijn allereerste Agora meteen als delegate aanwezig te zijn. Zou het echt zo erg zijn? Met een koffer vol oordopjes, goede moed, een slaapmasker en een fles Nederlandse drank verlieten 15 leden van AEGEE-Amsterdam het land om naar Boekarest (RoemeniĆ«) af te reizen. Ik was zelf 2 dagen eerder vertrokken om zo ook nog wat van Boekarest te zien en deze stad is zeker een aanrader. Boekarest word ook wel klein Parijs genoemd, omdat hier en daar Franse invloeden te vinden zijn. Daarnaast is het bier en eten erg goedkoop; zo staat 1 Roemeense Lei voor ā‚¬0.21. Na deze twee dagen vertrok ik richting de gym, waar wij de komende 5 nachten met 500 andere AEGEEā€™ers zouden verblijven. Na het inschrijven en een plek claimen voor Amsterdam was er die avond de opening plenary.

Tijdens de opening was er een roll call waarbij alle locals hun jel of lied lieten horen. Ook waren er verschillende optredens van traditionele dansen en muziek. Tijdens de Agora had ik als delegate de taak om naar een heleboel verschillende nieuwe voorstellen te luisteren, mee te praten en hierover te stemmen namens AEGEE-Amsterdam. Ook werden de verschillende kandidaten gepresenteerd, waaronder de nieuwe president van AEGEE-Europe. Ook hier moesten wij op stemmen. Door deze actieve rol heb ik enorm veel geleerd over AEGEE-Europe. Naast het serieuzere gedeelte van de Agora was er ook iedere avond een feestje en hierdoor heb ik een heleboel leden buiten AEGEE-Amsterdam leren kennen. Een van de feesten was de beruchte European Night. Het rondje Europa (voor de niet-kenners: hierbij haal je een drankje bij ieder land/local) zorgde ervoor dat ik weinig herinneringen over heb van deze avond. Normaal gesproken is een Agora afgesloten voor de European Night. Deze Agora gaat echter de boeken in als een historische. De locatie van de Spring Agora 2020 zorgde voor zoveel discussie dat er een verlengde vergadering kwam. Deze vond plaats in de ochtend na de European Night.

Nu snappen jullie ook meteen waarom dit de aller zwaarste ochtend in de afgelopen 5 jaar voor mij was. De uiteindelijke beslissing over de Spring Agora 2020 is dat deze gaat plaatsvinden in Yerevan. Naast de plenary was er op de laatste dag ook een fair, waarbij er informatie te vinden was over de verschillende Summer Universities en je nog een keer in contact kon komen met de vele locals en organen binnen AEGEE-Europe. Die avond sloot AEGEE-Amsterdam de Agora af door met zā€™n allen uit eten te gaan. Terwijl deze nog steeds erg brakke, maar zeer voldane, delegate vroeg naar bed ging, genoten de andere leden hierna nog van het eindfeest. Om terug te komen op mijn vraag of het echt zo erg was? Nee, dat was het niet. Een Agora is enorm leuk. Een Agora betekend nieuwe mensen leren kennen, heel veel plezier hebben, je stem kunnen laten horen en verliefd worden op AEGEE-Europe.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie