Translate ┬╗

De wissel van Polaris

Door Jasper Prinsen

Vandaag de allereerste blog van Polaris. We nemen een klein stapje terug in de tijd naar de avond waarop ons mooie bestuur ingeslagen werd. Absoluut een spannende avond, maar wel vol met feest! Lees hoe Jasper alles heeft ervaren:

 

Na vele nachtjes slapen was het eindelijk zo ver op 11 april. Ik was al een maand aan het aftellen tot deze spannende datum, maar toen er nog 10 dagen te gaan waren, ging het opeens wel heel snel. De voorbereiding op dit moment ging ook wel eens gepaard met slapeloze nachten, die achteraf gezien niet echt nodig waren. Want ja, in principe ben je al gekozen en is het gewoon een hele leuke ceremonie.

Dat is ook wat ik mezelf vertelde, totdat de metro onderweg naar Caf├ę de heffer opeens stil kwam te staan. Toen zat de stress er opeens weer goed in, en moesten Bruno, Nadine en ik binnen een korte tijd bij het Caf├ę aankomen. Dit lukt normaal gesproken prima, maar wanneer het mooi weer is in Amsterdam, is het een soort van toeristen slalom op straat. Eenmaal aangekomen was het een volle bak, overal bekende gezichten en dan pas komt het binnen een jaar lang bestuur gaat doen bij onze mooie vereniging.

En daar zit je dan op de voorste rij, bij iedere persoon die bedankt wordt, schiet de spanning er steeds meer in. Je ziet de agendapunten voorbij vliegen voor je gevoel, maar de leuke anekdotes die verteld worden door de mensen die zich het afgelopen jaar hard hebben ingezet, nemen toch een beetje dat scherpe kantje van de stress af. En dan komen de bestuurswissels, waarbij je handen in stresslevel 100 schieten en je ze wel 3 keer moet afvegen aan je broek, omdat je zo voor een volle zaal het podium op moet. Maar toen het eenmaal mijn beurt was, merkte ik dat het helemaal nergens voor nodig was en dat dit een heel mooi moment was wat me nog lang bij zal blijven. Een bestuurswissel is dan ook de kers op de taart na de voorbereiding van het futurum bestuur, maar ook een mooi moment om het dan oude bestuur nog eens mooi te herinneren. Na de ceremonie was het tijd voor een leuke wisselquiz, waarbij ik Lucent nog even een shotje-IBAN liet nemen, en we de rest misschien maar achterwege laten. En daarna was het tijd om lekker smikkelen van een avondmaaltijd en daarna naar het feest door te gaan.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie